Alveri auhinna saab tänavu pitsikeskus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

näitus pitsikeskuses arvo tarmula (14)Haapsalu Pitsikeskus. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus otsustas oma eilsel istungil anda tänavune Alveri auhind Haapsalu pitsikeskusele.

Haapsalu aselinnapea Liina Põllu sõnul on pitsikeskus auhinda igati väärt, sest on teinud väga head tööd Haapsalu salli ja pitsilise pärandi tuntuse suurendamisel.

Põld lisas, et pitsikeskus on oma tegevuse eest saanud juba mitu kõrget tunnustust – siseministrilt „Regionaalmaasika” ja rahvakultuuri sihtkapitalilt aastapreemia –, nüüd on kord Haapsalu käes.

Alveri auhinda antakse välja lõppenud aasta tegevuse eest ja pitsikeskus avaski Karja tänaval uksed 2014. aasta veebruaris.

„Karja tänavale kolimisega on Haapsalu sall ja kogu käsitööselts uue hingamise ja tuule tiibadesse saanud,” ütles Põld. Pitsikeskusest on tema hinnangul saanud üks Haapsalu vaatamisväärsusi ja seal korraldatavad näitused on saanud turistide seas populaarseks.

Põllu sõnul kaalus linnavalitsus tänavu auhinna andmist kolme kandidaadi vahel. Eelmisel aastal andis linnavalitsus välja kaks Alveri auhinda – De la Gardie lossile ja mängufilmi „Väikelinna detektiivid” meeskonnale.
Legendaarse Haapsalu linnapea Hans Alveri nimelist auhinda antakse Haapsalus välja 1989. aastast linnakodanikele või organisatsioonile, kes on möödunud aasta jooksul Haapsalu linna kaunimaks muutmisele kaasa aidanud. Auhinna algatas Haapsalu muinsuskaitseklubi, kuid 1996. aastast annab seda välja linnavalitsus.

Auhind on kunstiteos, mis antakse üle Hans Alveri sünniaastapäeval 11. aprillil. Esimese Alveri–auhinna sai 1989. aastal Maria–Magdaleena õigeusu kirik promenaadil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments