0

Linnade linnuvaatlusel osalejad said rekordilise liigisaagi

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Üks põnevamaid täna vaadeldud linnalinde oli värbkakk. TARVO VALKER

Täna toimus Eesti ornitoloogiaühingu korraldatav igakevadine linnade linnuvaatlus, mis meelitas õue sulelisi jälgima 115 linnuhuvilist. Kokku 18 erinevas linnas tegutsenud linnuvaatlejad märkasid 116 erinevat loodusliku päritoluga linnuliiki. Kõige pikemad liigiloendid said linnusõbrad Pärnus (88 liiki), Tallinnas (82 liiki) ja Haapsalus (81 liiki). Sisemaalinnade hulgas oli kõige liigirohkem traditsiooniliselt Tartu, kus nähti-kuuldi 75 liiki linde.

Üheski linnas pole võistluse 14aastase ajaloo jooksul varem vaadeldud üle 80 linnuliigi. Samuti on rekordiline kõigi linnade peale nähtud liigiloend. See ei peegelda küll mitte linnurikkuse suurenemist linnades, vaid sooja varakevade tõttu meie aladele saabunud rändlindude rohkust.

Põnevamateks täna linnades esinenud lindudeks olid kanada lagle, hõbehaigur, vesipapp, jäälind, laanerähn, värbkakk ning teder. Tähelepanuväärne on see, et linnades kohati seitset liiki rähne ja kolme liiki kakke. Lisaks märgati linnades täna väga arvukalt erinevaid rändlinde, sealhulgas valge-toonekurgi, linavästrikuid, metstildrit ja nõmmelõokest. Paljudes linnades täheldati arvukat hanede ja sookurgede läbirännet.

Linnade linnuvaatluspäeva peeti juba 14. aastat. Üritust korraldab Eesti ornitoloogiaühing ja see peetakse alati märtsikuu viimasel pühapäeval. Ettevõtmise eesmärk on juhtida tähelepanu linnades olevale liigirikkusele ja rändlindude alanud saabumisele.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz