TNS Emori põhitoiduainete ostukorv odavnes veebruaris 5,4 protsenti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Veebruaris oli TNS Emori põhitoiduainete ostukorvi maksumuseks 67,8 eurot ühe inimese kohta, mis on 0,63 eurot ehk 0,9 protsenti vähem kui jaanuaris ja 3,88 eurot ehk 5,4 protsenti vähem kui veebruaris 2014.

Võrreldes jaanuariga on toidukorvi maksumus küll odavnenud, kuid valitud toodete hinnad on liikunud erisuunaliselt, selgub uuringufirma kodulehelt. Piimatoodete seas on hind langenud kõikides mõõdetavates tooterühmades. Hind on langenud naturaaljuustul, kilepakendis 2,5% piimal ning võil.

Lihatoodete kategoorias odavnesid sel kuul kondita sealiha, broiler ja kodune hakkliha. Hind tõusis enim M-suuruses kodumaistel kanamunadel ja keeduvorstil. Hind tõusis ka kondita veiselihal ja lahtistel viineritel. Lõhe hind on langenud 15,9 protsenti.

Köögiviljadest tõusis hind enim pikal importkurgil. Tõusis veel importtomati ning lahtise kartuli hind. Puuviljadest tõusis banaani hind ning langes importõunte hind. Ostukorvi toodete hulgas olevatest teraviljatoodetest langes rukkileiva hind ja tõusis saia hind. Suhkru hind tõusis veebruaris 10,2 protsenti.

TNS Emori põhitoiduainete ostukorvi kuulub üle 50 nimetuse toiduaineid piima-, liha-, teravilja-, kalatoodete ning puu- ja köögiviljade kategooriast, lisaks kanamunad ja suhkur. Toidukorvi koostamisel on lähtutud põhimõttest, et seal oleks esindatud põhilised tooterühmad sellise osakaaluga, nagu need on SA leibkonnauuringu andmetel tarbimises.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments