Kolmapäeval toimub kohtumisõhtu kirjanik Imbi Pajuga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kirjanik Imbi Paju tuleb kolmapäeval Haapsallu maakonna keskraamatukokku rääkima oma loomingust.

Imbi Paju on eesti kirjanik, kelle raamatud „Tõrjutud mälestused“ (2007) on ilmunud praeguseks kuues ja dokumentaalromaan „Soome lahe õed. Vaadates teiste valu“ (2012) neljas keeles. Lisaks avaldanud aastal 2009 koos kirjaniku Sofi Oksaneniga küüditamise 60. aastapäeva puhul artiklikogumiku “Kõige taga oli hirm. Kuidas Eesti kaotas oma ajaloo ja kuidas see saadakse tagasi” (eesti keeles ilmunud 2010 „Kõige taga oli hirm“).

Samuti on Imbi Paju filmirežissöör, kelle ajaloolis-psühholoogilised dokumentaalfilmid “Tõrjutud mälestused”, mis linastus 2005. aastal ja „Soome lahe õed“, mis valmis 2009. aastal – on näidatud kõigis Euroopa riikides, Aasias, USA-s, Kanadas ja Iisraelis.

„Kuna ajalugu teevad ja ajaloost kirjutavad mehed, siis on keskmeks sõjasangar. Ma vaatan seda tavalist inimest selle ajastu poliitilises, psühholoogilises ja sotsioloogilises mustris ja seega on neid raamatuid kasutanud oma töös nii kirjandusteadlased kui ka psühhoanalüütikud ja psühholoogid, uurides kollektiivset traumat, trauma keel on alati kõigi rahvaste puhul sarnane,“ ütles Imbi Paju.

Kohtumisõhtu kirjanik Imbi Pajuga algab Lääne maakonna keskraamatukogus (Posti 3) kolmapäeval, 18. märtsil kell 18.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ood
6 aastat tagasi

pppp