0

Mullu kasvas piimatoodang enim Läänemaal

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

lehma lõpsmine palivere ühistu urmas lauriRobotlüpsimasin Palivere põllumajandusühistus. Foto: Urmas Lauri

Läänemaa paistis mullu silma veel sellega, et oli Eesti suurima piimatoodangu kasvuga maakond. 2013. aastaga võrreldes suurenes piimatoodang 515 kg võrra lehma kohta. Eestis keskmiselt kasvas piimatoodang 312 kg.

„Meil on lihtne tõusta, sest keskmine toodang lehma kohta on meil olnud väike,” ütles jõudluskontrolli Läänemaa spetsialist Maila Kirs.

Kirsi sõnul kasvas toodang mitme aasta töö tulemusel. Suured farmid on investeerinud loomade pidamisse ja söötmisse, väikesed, ühe-kahe lehma pidajad on tegevuse lõpetanud. Väikestes farmides on tavaliselt väiksem piimatoodang ja see viib keskmise näitaja alla.

Läänemaal oli mullu 24 piimaveiste jõudluskontrollis olevat karja, lüpsilehmi oli 2680. Karjas on keskmiselt 112 lehma (Eesti keskmine 129).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz