Kooliteatrite festivalil olid parimad Haapsalu põhikool ja ühisgümnaasium

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

kooliteatrite festival

Algklasside vanuserühma võitja, Haapsalu põhikooli algklasside näitering koos lavastaja Marika Aedviiruga. Foto Facebook

Eile Lihulas toimunud Läänemaa kooliteatrite festivalil tunnistati oma vanusegrupi parimaks Haapsalu põhikooli ja Läänemaa ühisgümnaasiumi teatritrupid. 

Võistlustulle asus kümme teatritruppi. Festivali korraldaja Marju Viitmaa tõdes, et teatrifestival kipub olema Haapsalukeskne, sest enamik osalejaid on just Haapsalust. "Sel aastal oli aga väga tore, et Taebla gümnaasium oli taas väljas. Seal olid just poisid väga head ja andekad," kiitis Viitmaa.  

Nelja algklasside arvestuses mõõtu võtnud trupi hulgast läheb vabariiklikule festivalile Läänemaad esindama Haapsalu põhikooli algklasside näitering lavastusega „Sünnipäev“ (lavastaja Marika Aedviir).

Põhikooli arvestuses võistles kaks näiteseltskonda, kellest žürii tunnistas parimaks Haapsalu põhikooli teatritrupi Laim lavastuse "Jaanus" (lavastaja Karel Rahu). 

Gümasistide arvestuses tuli kolme konkursil osalenud näitetrupi seas võitjaks Läänemaa Ühisgümnaasiumi teatriring "Või Midagi Sellist" lavastusega „Rehepapp ja Katk“ (lavastaja Karel Rahu). "Ma pole hulk aega näinud nii head etendust," kiitis Viitmaa. Eriti jäid tema sõnul silma grimm ja kostüümid. "Ma ei mäleta varasemast, et grimmile ja kostüümidele oleks nii palju rõhku pööratud," ütles Viitmaa. 

Väljaspool arvestust osales Haapsalu sotsiaalmaja erivajadustega noorte teatritrupp „Kuhu kadusid prillid?“ (lavastaja Aivo Paljasmaa).

Läänemaa kooliteatreid hindas neljaliikmeline žürii koosseisus Kristiina Oomer, Kai Tarmula,  Krista Kumberg, Laura Niils.

Marju Viitmaa sõnul oli tänavune festival väga kõrge tasemega. Ta lisas, et tänavu oli näha ka seda, et osalevad trupid olid lavastustega varakult tööle hakanud ega tulnud välja poolikute tükkidega.  

"Repertuaar oli sel aastal valitud väga hea – jõukohane, laste- ja noortepärane ning lapsed laval said aru, millest nad mängivad," kiitis Viitmaa. "Soovitan teistele koolidele, et kutsuge neid oma üritustele mängima," kutsus ta Läänemaa koole üles. 

Kolme vanusegrupi võtjad lähevad aga Läänemaad esindama vabariiklikele festivalidele. Esimesena, 10.-12. aprillil asuvad Haapsalus võistlustulle gümnaasiumid. Keskastme trupid saavad kokku Narvas 24.-25. aprillil ning algklasside festival on 8. mai Jõgeval.

 

 

 

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
saan
8 aastat tagasi

kirjutisest aru, et kooliteatrite festivalist võtsid osa Haapsalu põhikool ja gümnaasium ning Taebla gümnaasium, kokku kümme teatritruppi. Vägevasti panid siis need kolm kooli.