3

Aleks Lotman: Rohelisi valis vaimueliit

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

 

Roheliste erakonna nimekirjas Lääne-, Saare- ja Hiiumaal riigikokku kandideerinud Aleks Lotman ütles valimistulemuste kohta, et tal on hea meel, et ei kivistunud senine nelja erakonna kooslus parlamendis. Positiivne on Lotmani sõnul ka see, et teine kahest liberaalsest parlamendierakonnast ei tulnud võimule. Päris rahul olnuks Lotman valimistulemustega siis, kui rohelised ületanuks valimiskünnise.

Lotmani enda poolt hääletas ringkonnas 430 valijat. Läänemaal hääletas Lotmani poolt 83, Saaremaal 92 ja Hiiumaal 26 valijat.

Lotman ütles, et lootis ise ehk veidi suuremat häältesaaki, kuid austab sügavalt neid, kes hääletasid roheliste poolt.

Rohelised valimiskünnist ei ületanud, erakonna poolt andis hääle üks protsent valijaid (5192 häält). Läänemaal said rohelised 590 häält (1,8%).

“Mul on hea meel selle üle, et leidus inimesi, kes ei valinud reklaami, vaid jätkusuutliku maailmavaate järgi. Müts maha nende inimeste ees, et nad ei lasknud end suurte erakondade mastaapsestest reklaamikampaaniatest mõjutada. Roheliste poolt hääletas tõeline vaimueliit,” ütles Lotman.

Lotman lisas, et rohelised valimiskampaaniat ei teinud,  aga sellist kampaaniat, nagu tegid suured erakonnad, poleks tahetud teha ka siis, kui olnuks raha.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
tt
tt

Nii et siis rohelised peavad end vaimueliidiks. Kas nad pole end natuke üle hinnanud?

nojah
nojah

83 + 92 + 26 teebki täpselt 430

Vaim
Vaim

:)))))))

wpDiscuz