4

VALIMISED. Palivere: Äkki midagi muutub

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kella kolmeks päeval oli pool nimekirja kantuist käinud Paliveres hääletamas, jaoskonna uksel küsitletud inimesed aga olid kindlad, et tahavad poliitikas muudatusi.

„Valisin uusi ja väikseid,” ütles Paliveres elav, elektriku ametit pidav Uno Hinno. „Äkki siis midagi muutub.”

Mis peaks muutuma?

„Liiga stagneerunud on see asi, ma ei oskagi täpselt väljenduda, ma usun, et kui väikseid ja uusi valida, siis midagi kindlasti muutub,” ütles Hinno.

Palivere elanik Indrek Truuver, kes ütles endal olevat üheksa ametit, kinnitas, et valis EKRE. Mitte sellepärast, et ta mõne konservatiivide nimekirjas kandideeriva inimese tuttav, vaid sellepärast, et pidas õigeks hääletada EKRE poolt.

„Uusi häli on vaja,” ütles Truuver. „Äkki lähevad arutelud elavamaks, muidu on kõik nii uimane.”

„Praegu käib kõik Reformierakonna taktikepi all. Minu häält võib ka protestihääleks lugeda,” lisas ta.

„Võib ka nii juhtuda, et kui EKRE poti juurde saab, siis lähevad lubadused meelest. Et läheb nii, et kui pooli nende lubadusi usud, siis saad ikka veerandiga petta,” arutles Truuver. „Aga ma arvan, et äkki teevad nad midagi uut ka.”

Palivere valimisjaoskond on kella poole kolme ajal päeval päris vaikne, ühtegi valijat polnud. Jaoskonna esimees Kersti Aasa ütleb, et see on esimene hingetõmbepaus. Hommikul poole üheteistkümnest saadik on käinud lakkamatult valijaid. Kui midagi on teisiti võrreldes viimaste valimistega, siis rahva aktiivsus.

Kell 14.40 oli Paliveres hääletamas käinud 182 inimest, 126 olid valinud elektroonselt ja 15 eelhääletusel väljaspool jaoskonda. Nimekirjas on 652 inimest. Seega osavõtuprotsent 49,5, arvutas Aasa kiiresti kalkulaatoril.

„Oleme meeldivalt üllatunud, inimesi käib rohkem kui tavaliselt,” rääkis Aasa. „Kodutöö on kõigil tehtud, teavad,keda valida, pahandusi pole olnud.”

Külma tuule ja vihma käest tulles on Palivere raamatukogu hubaselt soe. Lääne-Nigula vallavalitsus ehitas hääletamise jaoks ka kaks uut kabiini, kardinad käivad ilusasti ette ja kui vaja, siis jaoskonna komisjoni liige Agu Kübarsepp valvab, et keegi ei piiluks, mida kabiinis parasjagu tehakse.

Valimisjaoskonna komisjonis on ametis viis inimest, hommikul kella üheksast saadik. Aasa arvas, et hääled saab loetud poole tunniga, võib-olla läheb kolmveerand. Nii et kui jaoskond õhtul kell 8 suletakse, siis vähem kui tunniga on asjad tehtud.

 

palivere

Palivere valimisjaoskonna komisjoni liikmed: Kersti Aasa (vasakult), Kersti Koiduste, Reet Kaar, Agu Kübarsepp ja Diana Ots. Foto: Andrus Karnau

palivere

Palivere raamatukogu, kus asub ka valimisjaoskond. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Naine
Naine

Fotot saab vaadata Lääne Elu toimetuses albumist.

põues.
põues.

kus see foto peitub?

::))
::))

mõjus, pilt toodi avalikkuse ette. Suur tänu!

trackback
VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu

[…] Protestihääled Paliveres. […]

wpDiscuz