1

VALIMISED: Kell 11.10 Haapsalu kultuurimajas

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Enne kui valimisjaoskond Haapsalu kultuurimajas ukse avas, oli neil oma hääle andnud juba 35% nimekirja kantuist.

Haapsalu kultuurimajja seatud valimisjaoskonna nimekirjas on kokku 2412 nime. Neist oli oma e-hääle andnud 492 inimest, ümbrikutes ootasid lugemist 149 väljaspoole elukohta antud häält, eelhääletusel ja esmaspäevast kolmapäevni lahti olnud jaoskonnas anti veel 224 häält.

Kell 11 paiku käis jaoskonnas elav hääletamine. Paljud seisatasid enne allkirja andmist valimiskabiini välisseinale riputatud nimekirjade ees ja uurisid seda pikalt. Enamik paistis siiski juba teadvat, kelle poolt hääletada.

"Valisin kohaliku inimese," ütles haapsallanna Aino-Aasa Uuslant. Tema valis lootuses, et elu läheb paremaks.

"Siiani on rohkem väljapoole elatud, nüüd tahaks, et oma inimestele ka tähelepanu pööratakse," ütles Uuslant.

Tiit ja Kertu tulid valima koos väikese pojaga.

"Kogupereüritus," ütles Tiit ja küsis, "miks kohvik lahti ei ole?"

Tiit ja Kertu ütlesid, et valisid inimese ja erakonna järgi. "Kui valid ainult inimese järgi ja tundub, et ta on OK, siis haid söövad ta lõpuks ikkagi ära," ütles Tiit. ""Meie valisime väikese erakonna."

Jaoskonnakomisjoni esimees Anne Mahoni ütles, et esimesed valijad olid kohal juba enne kella üheksat, aga neil tuli siiski veerand tundi ukse taga oodata, sest varem ei tohi ust lahti teha. Mõnel oli vaja kiiresti tööle minna, mõni ei teadnud, mis kell hääletamine algab.

Kui kõik klapib, saavad hääled loetud umbes 1,5 tunniga. Hääled loetakse kaks korda üle. Kõige rohkem võib segadust tulla sedelite ja allkirjade arvuga. Mõnikord need ei klapi, sest pole aru saada, kas allkirja kohale on sattunud kõrvalolevast allkirjast juhuslik märge või on see ikkagi allkiri, selgitas Mahoni, kes on jaoskonnakomisjoni esimees olnud sel sajandil ja mingi osa eemsisestki.

Kultuurimaja valimisjaoskonnas on üheksa liiget, neist neli on erakondade esindajad.

Fotod: Arvo Tarmula.

valimised kultuurikeskuses (1) (1024x682) valimised kultuurikeskuses (2) (1024x682) valimised kultuurikeskuses (3) (1024x682) valimised kultuurikeskuses (4) (1024x682) valimised kultuurikeskuses (5) (1024x682)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu

[…] Valimised Haapsalu kultuurimajas. […]

wpDiscuz