1

VALIMISED: 11.40 Martna. Hääletussabas seismine

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martnas oli keskpäevaks nimekirja kantud 684 inimesest valimas käinud 260. "Loodame, et põeva lõpuks tuleb osakusprotsent üle 50," ütles valimiskomisjoni esimees Enno Heinaste.

Eelvalimistel käis Martnas hääletamas 59 inimest ning e-hääletamise kaudu tegi oma otsuse 117 valijat.

Eelhäaletamisel olid martnalased loiud. "Vabariigi aastapäeval lootsime, et tullaks valima, aga päeva jooksul käis siis vaid viis inimest," nentis Heinaste.

"Kohalikel valimistel ollakse aktiivsemad ning kõige vähem osaletakse europarlamendi valimistel," ütles valimiskomisjoni aseesimees Tiiu Aavik. Ennelõunal oli mitu korda valimisjaoskonnas järjekord. "Kohe peaksid kohale jõudma lõunani magajad," naeris Aavik. Ja viimane suurem ports saabib valima siis, kui pood kinni pannakse.

Rain Vahur sõitis valimima Haapsalust. Mees elab linnas, kuid kirjas on ta Martnas, selleks.

"Andsin oma hääle heale tuttavale," ütles Vahur. mis erakonna poolt Vahur hääletas, seda ta ei õelnud. Kui tema kandidaat riigikokku ei pääse, siis erakond, kelle nimekirjas ta kandideerib Vahuri meelest sinna kindlasti saab.

Peep Palmiste ja Leana Merriküll tulid Martna vallamajja valima Suure-Lähtrust. Otsus valimiskabiinis oli kiire, sest juba mõnda aega oli neidl selge, kelle poolt hääletada. Tuttav kandidaat, kuid veel hommikul uurisid Palmiste ja Merriküll veel kord internetist, mida kandidaadi partei valijaile lubab. Klappis ja nii saigi riigikokku pürgija kaks häalt juurde.

Nime, kelle poolt Suure-Lähtri elanikud hääle andsid, nad ei õelnud. Ja polnud nad selleski kindlad, kas isik parlamenti pääseb. "Usume, et erakond saab," kostsid Palmiste ja Merriküll ühest suust ja täpsustasid, et erakonna all motlevad nad EKREt. Ja kandidaat, kelle poolt nad hääletasid, polnud nende naaber Suur-Lähtru mõisast, konservatiivide Lääne-Eesti esinumber Helle-Moonika Helme.

Ja seekordserd valimised olid Palmiste ja Merrikülli jaoks erilised, sest viimati käinud nad valimas paarkümmend aastat tagasi. "Mina olin siis vist 16aastane," naeris Leana Merriküll.

Fotod: Urmas Lauri

Valimised martna Valimised martna Valimised martna Valimised martna Valimised martna Valimised martna

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu

[…] Reportaaž Martnast. […]

wpDiscuz