2

VALIMISED: 9.06 Virtsu. Esimene valija

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu kooli väikses majas kell 9 ukse taga järjekorda polnud. Valimisjaoskonna esimees Eda Männilaan ütles, et komisjonil on kõik ettevalmistused valimisteks tehtud ning et kindlasti on ka esimesed valijad varsti kohal.

Virtsus oli nimekirjas 488 valijat. Päris palju? "Ikka vähe," nentis komisjoni liige Jaan Kivisalu. "Kümme aastat tagasi oli paarisaja võrra rohkem."

Virtsulastest hääletas e-valimistel 81 ja eelvalimistel käis 53 inimest. Lisaks kasutas eelhääletusvõimalust kümme mujal elavat inimest. "Üks oli välismaalt kah," lisas Männilaan.

Esimene valija oli selle jutu peal kohal. Tiiu Märk ütles, et ei sihtinud end esimeseks, kuid tahtis varakult hääletamas käia, siis saab muud päevased tegevused käsile võtta. "Lilled vaja ümber istutada," ütles Märk.

Virtsu jaoskonnas pole valimiskabiine, sest hääletada saab lausa omaette toakeses. Tiiu Märgil käis valik kähku. "Otsuse tegin kohe siis, kui valimisnimekirjad avalikustati, ka eile õhtul toimunud teledbatt ei pannud mind oma valikus kõhklema," lausus Märk.

Tiiu Märk ütles, et tänane valik oli tema jaoks uus, varasematel valimistel pole ta sellele kandidaadile oma häält andnud. "Loodan, et riigikokku saab nii see erakond, kui ka minu kandidaat," lausus Virtsu esimene valija Tiiu Märk.

Fotod: Urmas Lauri

Valimised Virtsu Valimised virtsuValimised virtsu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jane
Jane

Tähtis pole mitte see, keda valid, vaid see, et valima lähed,.

trackback
VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu

[…] Virstu valimisjaoskond Virtsu kooli väikses majas. […]

wpDiscuz