VALIMISED: 12.35 Lihula. Hommikust saadik on järjekord

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Fotod: Andres Hion

"Mina valisin ikka isamaalased, IRLi mehed, et Eesti saaks õiged inimesed etteotsa, aga võib-olla ikka Reformierakond võidab," ütles 87aastane Elmar.

Elmar oli vaadanud ka eileõhtust peaministrikandidaatide valimisdebatti, kus talle jättis kõige parema mulje Juhan Parts, kes Elmari sõnul pööras tähelepanu ka Eesti taluelu edendamisele.

"Keskerakonna võitu ma küll ei sooviks. Nemad on ikka väga sõjalised," ütles Elmar.

Elmar ütles, et on elupäevad mehhaanika peal töötanud, aga kui oleks noorem, võtaks nüüd laiemalt ette.

"Kas ma just ise kandideeriks, aga maaelu edendaks küll," ütles Elmar.

82aastane Alma ütles, et hääletas endisest telemehest keskerakonna esinumbri Enn Eesmaa poolt.

"Ega kedagi paremat ole. Teised erakonnad tüütasid mind oma reklaamiga ära," ütles Alma.

61aastane Sirje ütles, et tegi valiku kerge südamega ja otsustas mitte parlamendierakondade, vaid uute tulijate poolt. "Ikka uut tuult tuleb valida," ütles Sirje.

Sama meelt oli ka Lihula kirikuõpetaja Kaido Saak. "Valisin Vabaerakonna. Panin kõige võõrama nime, keda leidsin. Siis on lootust. Värsket tuult on vaja. Kevadine aeg," ütles Saak.

Valimiskomsjoni liige Tiina Lobja märkis, et jalad on valimiskasti taga seismisest juba päris väsinud, sest jaoskonna avamisest saadik on valijaist järjekord.

"Huvitaval kombel on väga suur valimisaktiivsus. Enne avamist ukse taga kedagi ei olnud, aga nii kui avasime, kohe tulid esimesed," ütles Lobja.

Kõige esimesena hääletas täna jaoskonnas oma erakonna poolt reformierakondlasest Lobja ise, sest eelistab e-hääletamise asemel kohapeal hääletada. "Ikka vana kooli moodi," ütles Lobja.

Et e-hääletajaid oli Lihulas olnud palju, arvas valimiskomisjoni esimees Nele Sõber esialgu, et jaoskonnas tuleb hõre päev. "Aga on hoopis väga tihe," märkis Sõber.

Sõber ise andis oma hääle interneti teel. "Kohe kui e-hääletus algas," ütles Sõber.

Teadmine, keda valida, oli kindel. Sõber ütles, et valis üht parlamendierakonda ja andis oma hääle Läänemaaga seotud kandidaadile.

Sõber ütles, et valijate meeleolu jaoskonnas on elev ja lootusrikas, senisest rohkem näikse olevat noori valijaid, eeskätt 12. klassi õpilasi.

"Kes on rahul, saavad valida parlamendierakondi, kes pole rahul, saavad valida uusi tulijaid," ütles Sõber.

Lihula valimisnimekirjas on 1942 valijat, neist e-hääletas 321 valijat, eelhääletusel osales 204 valijat, sh 36 mitte selle ringkonna inimest. Mõnes teises jaoskonnas eelhääletas 50 Lihula valijat. Täna keskpäevaks oli jaoskonnas käinud hääletamas üle saja inimese.

Sõber ütles, et hääled peaksid olema loetud ja protokoll vormistatud kella kümneks õhtul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Valimised Lihulas. […]