0

Riigikogu valimispäeval on Eestis lipupäev

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Eesti lippEesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeval, 1. märtsil on Riigikogu valimispäeva puhul Eestis lipupäev. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Samuti on Eesti lipud heisatud valimisjaoskondade hoonetele. Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised.

Riigikogu on Eesti rahva esinduskogu, kellele kuulub seadusandlik võim. Riigikogu valimised toimuvad märtsikuu esimesel pühapäeval igal neljandal aastal. Riigikogu valimistel võivad hääletada vaid Eesti kodanikud. 2015. aasta valimistel saab valida 872 kandidaadi hulgast.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz