PERH asutas Raplamaa Haigla sihtasutuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haigla lepingu allkirjastamine 046Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik Läänemaa haigla sihtasutuse lepingu allkirjastamisel 13. veebruaril. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval kirjutasid Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) juhatuse esimees Tõnis Allik ja Raplamaa omavalitsuste liidu (ROL) juhatuse esimees Margus Jaanson alla sihtasutuse Raplamaa Haigla asutamisdokumentidele.

Sihtasutus võtab haigla üle alates pühapäevast, teatas PERH. Tõnis Allik lubas tervishoiuteenuse jätkumist piirkonnas praeguses mahus.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse sõnul on võrgustumise eesmärk olnud tugevdada koostööd piirkondlike suurhaiglate ja kohalike haiglate vahel. "Loodan, et võrgustujate arv kasvab veelgi, sest tahame tagada kättesaadavamat ja kvaliteetsemat eriarstiabi üle Eesti," ütles minister. "Tänaseks on ühe aastaga võrgustunud kolm üldhaiglat kahe piirkondliku haiglaga. Ettevalmistused ja vajalike kokkulepete saavutamised on olnud ühise koostöö tulemus."

Raplamaa Omavalitsuste Liit, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Rapla Maakonnahaigla juhid allkirjastasid 2014. aasta mais kolmepoolse kavatsuste protokolli, mis oli ametlike läbirääkimiste aluseks Rapla Maakonnahaigla ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla vahelise koostöö tihendamiseks ning Regionaalhaigla kaasamiseks Rapla haigla tuleviku kujundamisesse.

Uue sihtasutuse viieliikmelisse nõukogusse tuleb kolm Regionaalhaigla ja kaks ROL-i esindajat, haiglajuhina jätkab Aivar Tooming.

Läänemaa haigla sihtasutuse asutamisleping allkirjastati 13. veebruaril.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments