Galerii: Haigla sihtasutuse asutamislepingu allkirjastamine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Täna allkirjastasid Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ja Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) juht Tõnis Allik dokumendid, mille põhjal moodustub uus sihtasutus Läänemaa haigla.

Tõnis Allik tunnustas Haapsalu linnajuhtide ja haiglajuhtide ettenägelikkust ja oskust oma haiglat juhtida. „Ka siiamaani on haiglat juhitud väga hästi, aga ma arvan, et see uus koostöövorm on sihitud kaugemasse tulevikku. Meie ühine eesmärk on selline, et haigla jätkaks aastakümneid sellel samal heal tasemel nagui ta täna,“ ütles Allik.

„Eelmisel kevadel alustatud protsessiga on jõutud finaali ning tegelikult on see uuel tasemel koostöö algus,“ ütles Tõnis Allik. „Tahame Läänemaa elanikele öelda, et Haapsalu linnas sai seni ja saab ka edaspidi head artiabi. Regionaalhaigla tahab siin oma õla alla panna, et siin oleksid olemas personal ja et siin viljeletakse head meditsiini. Vahet ei tohi olla, kas arstiabi antakse Haapsalus või Tallinnas, tase peab olema ühtemoodi hea.“

Uue sihtasutuse juht Tõnis Siir ütles, tegemist ei ole suure haigla poolt maakonnahaigla allaneelamisega. „See on uue asutamine. Uue sihtasutuse asutajad on Haapsalu linn ja regionaalhaigla, varem oli haigla omanikuks ainult Haapsalu linn,“ selgitas Siir.

Tõnis Siir ütles, et tõenäoliselt haiglatöös kohe järsku muutust ei tule. Arstid teistest haiglatest on Läänemaa haiglas juba aastaid vastuvõttudel käinud. Seni on koostöö toimunud isiklike kontaktide alusel, uues sihtasutuses muutub see aga rohkem reguleeritumaks.

„Meie jaoks on oluline see, et nüüd on see koostöövorm ka ametlikult paberile pandud ja ta on seadusega tagatud,“ lausus Siir.

Tõnis Siir loodab, et tulevikus, viie aasta perspektiivis, vaatab regionaalhaigla üle oma personalipoliitika, nagu ta on lubanud ja võtab täiendavalt tohtreid tööle, kes saavad käia Haapsalu, Rapla ja võib-olla ka teistes haiglates tööl.

„Tõnenäoliselt tekib regionaalhaiglasse kohti juurde“ arutles Tõnis Siir. „On arste, kellel on osa töökoormusest suures haiglas paigapeal ja osa tütarettevõtetes.“

Sihtasutuse Haapsalu haigla asutamisdokumente on kolm: asutamisotsus ja -leping ning uue sihtasutuse põhikiri. Kõik need dokumendid on saanud ka Haapsalu linnavolikogu ja vabariigi valitsuse heakskiidu.

Haapsalu linn kui praeguse haigla omanik annab uuele sihtasutusele üle haigla kui tervikliku ettevõtte. Läänemaa haigla kui majandusüksus läheb uuele sihtasutusele üle koos kõigi õiguste, kohustuste ja lepingutega, et haigla saaks jätkata katkestuseta oma tegevust. Regionaalhaigla annab sihtkapitaliks 500 000 eurot ja kahe aasta jooksul veel 750 000 eurot. Selle raha eraldas PERHile valitsus.

Fotod: Urmas Lauri

Haigla lepingu allkirjastamine 009 Haigla lepingu allkirjastamine 015 Haigla lepingu allkirjastamine 020
Täna allkirjastasid Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman (paremalt) ja Põhja-Eesti regionaalhaigla juht Tõnis Allik dokumendid, mille põhjal moodustub uus sihtasutus Läänemaa haigla.
Haigla lepingu allkirjastamine 023 Haigla lepingu allkirjastamine 024 Haigla lepingu allkirjastamine 027 Haigla lepingu allkirjastamine 033
„Eelmisel kevadel alustatud protsessiga on jõutud finaali ning tegelikult on see uuel tasemel koostöö algus,“ ütles Tõnis Allik.
Haigla lepingu allkirjastamine 041 Haigla lepingu allkirjastamine 046 Haigla lepingu allkirjastamine 048 Haigla lepingu allkirjastamine 049

„Meie jaoks on oluline see, et nüüd on see koostöövorm ka ametlikult paberile pandud ja ta on seadusega tagatud,“ lausus uue sihtasutuse juht Tõnis Siir.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
PERH asutas Raplamaa Haigla sihtasutuse | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Läänemaa haigla sihtasutuse asutamisleping allkirjastati 13. veebruaril.   […]