1

Pärnu lahe jääl võivad kaldast kaugemale minna vaid kutselised kalurid

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jääolud on muutunud Pärnu lahel eluohtlikuks ja seetõttu tohivad alates neljapäevast kaldaäärest kaugemale minna vaid kutselised kalurid.

“Neljapäevast ei tohi Pärnumaale jääval merejääl sõita kõrgema kui A-kategooria mootorsõidukiga, lisaks sellele on keelatud liikuda kaldast kaugemale kui poolteist kilomeetrit,” teatas BNS-ile Lääne prefektuuri pressiesindaja. Ta lisas, et keeld ei puuduta kutselisi kalureid, kellel on ette näidata kalapüügiluba.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul tingis keelu jätkuvalt halvenevad jääolud. “Olukorras, kus iga nädal tuleb jäält päästa inimesi ja hetkel on üks inimene ikka veel kadunud, pole võimalik inimesi merejääle lubada. Loomulikult ei tähenda see, et hättasattunud abita jääksid. Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull on ööpäevaringses valmisolekus ka kogu keelu aja. Lisaks sellele teevad Pärnu politseijaoskonna ametnikud ka järelevalvet keelu täitmise osas,” lausus Sinimeri.

Viimasel kuul on Pärnu lahel kalamehed abi vajanud neljal korral. Viimane juhtum oli möödunud nädalavahetusel, kui Reiu kandis jäi kadunuks mootorsaaniga kalale läinud mees, keda pole tänaseni leitud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Arvan,et
Arvan,et

….üldiselt ei peaks napakate päästmisega maksumaksja kulul Päästeamet küll tegelema…Või kui,siis võiks jalad amputeerida ja nende asemel suure saba siirada…

wpDiscuz