Žürii valis välja parimad maakonnalehtede lood

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis täna toimunud koosolekul välja 2014. aasta parima maakonnalehes ilmunud uudise, arvamuse ja olemusloo nominendid.

Uudise kategoorias on nominendid Tiia Linnard Põhjarannikus 18. ja 20. juunil ilmunud lugudega Jõhvi võimuliidust, kes tahtis korraväliselt toetada oma liikme üritust, Teet Roosaar Pärnu Postimehes 21., 22. ja 24. jaanuaril 2014 ilmunud lugudega „IRLi liige harjutab lapsi mokatubakaga“, „Lasteviina müümine sõltub ettevõtlikkusest“ ja „R-kiosk peatas Kickupi müümise alaealistele“ ning Raul Vinni Saarte Hääles 26. aprillil, 26. augustil ja 18. oktoobril ilmunud lugudega „Neetud laevavrakk tiksub rannikumeres suure reostuspommina”, „Sõrve rannas avastati reostus” ja „Uuring tõestas: Kreeka laeva vrakk ongi ohtlik”.

Arvamuse kategooria nominendid on Erik Gamzejev 17. detsembril Põhjarannikus ilmunud arvamusega „Punapeet poliitiku kuuse alla“, Neeme Korv Saarte Hääles 31. jaanuaril, 14. märtsil ja 5. septembril ilmunud arvamustega „Oskusteabe hangumine”, „Veetornihoovi poiss” ja „Kuulsa onu külaskäik” ning Kaupo Meiel Pärnu Postimehes 21. oktoobril ilmunud arvamusega „Maha lapsed!“.

Olemuse kategooria nominendid on Margus Haav Sakalas 14. juunil ilmunud looga „Seal, kus musta veega jõe ääres vohas hobuoblikas“, Merit Männi Järva Teatajas 23. detsembril ilmunud looga „Jõuluõhtu katkise akna ja pommiga postkastis“ ja Rannar Raba Sakalas 23. detsembril ilmunud looga „Päkapikk on varsti valmis inimeste sekka kolima“.

Iga žanrikategooria parim kirjutis saab 320 euro (neto) suuruse preemia.

Žürii tööd juhtis EALLi tegevjuht Mart Raudsaar. Žüriisse kuulusid Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Ühinenud Ajalehtede peatoimetaja Eve Rohtla ja Raplamaa Sõnumite peatoimetaja Tõnis Tõnisson.

Võitjad avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments