3

Eesti Ekspress: Jutt Kirbla külast, kus on roppkallis tunnel

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

EE Kirbla lugu 002 repro urmas lauriEesti Ekspress, 18. veebruar 2015. Repro: Urmas Lauri

Kirbla külla, kust läheb läbi Risti-Virtsu maantee, ehitati 2010. aastal ehitati, et inimesed auto alla ei jääks. Nüüd räägitakse, et see olevat raiskamise musternäide, kirjutab Madis Jürgen Eesti Ekspressis.

Seda räägiti majanduskonverentsil. Et Kirbla jalakäijate tunnel on Euroopa raha mõttetu raiskamine. Kujutage ette, milline absurdi tipp – kolkas, kus inimesigi õieti ei ela, on miljoneid kroone maksnud tunnel. Jube lugu!

Madis Jürgen sõitiski seda imetegu vaatama.

Kui seda tunnelit projekteeriti, käis Kasari koolis 40-50 last, praegu on koolis üheksa õpilast ning haridusminister Jevgeni Ossinovski on juba all akirjutanud paberile, et sõgiisest Kasari kool enam ei jätka.

Koolile lisaks külastas Jürgen Kirblas elupõlist majandisjuhti Ülo Simsoni, kolmetoelises korteris elavat endist tallinnlannat Toini Nudelit. „Toini kohta öeldakse, et ta ei lähe prügiämbrit ka välja viima, kui soengut peas ei ole,“ kirjutas Madis Jürgen.

Veel kondas Jürgen Kirbla poes, ajas juttu osaühingu Kirbla peremehe Toomas Laosega, Kirbla raamatukogu juhataja Tiiu Aasrannaga ning hiljuti tühjalt seisnud Rootsi raudteejaama ostnud Rene Reinumäe ja Maigi Magnusega.

„Aga mis Kirbla tunnelisse puutub, siis aru küll ei saa, et siin midagi väga valesti tehtud oleks,“ kirjutas Madis Jürgen.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kirbla
kirbla

Ei ole siin mingit väärtust elul, paradiis ootab taevas!

kohalik
kohalik

Mul küsimus, kas väikeses kohas ei ole inimese elul väärtust?

ei tea,
ei tea,

kuidas see euroopa raha nõnda kallis on?äkki oleks krooni eest soodsamalt saanud(aga ei saanud üldse mette)

wpDiscuz