Lihula vallavalitsus saab uue kodulehekülje

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

lihula koduleht

Lihula valla uus koduleht. Repro: Juhan Hepner.

Lihula vallavalitsus saab samasuguse kodulehekülje, kui on juba juba Hanila ja Martna vallal, Haapsalu linnal ja paljudel teistel omavalitsustel üle Eesti. Uus lehekülg on kohalike omavalitsuste teenusportaali (KOVTP) keskkonnas.

„Sellele standardile on paljud omavalitsused üle läinud,” ütles Lihula valla arendusnõunik Margus Källe. „See peaks olema meie senisest lehest turvalisem.”

Praegu leiavad otsingumootorid üles nii vana kui ka uue versiooni, kuid Källe soovitas kasutada veel vana kodulehte, sest materjali ülekolimine alles käib. Källe lootis, et uus koduleht läheb käiku märtsis. Tegemist on KOVTP portaali uuendatud variandiga. Aasta tagasi olid omavalitsused hädas esimese variandiga, mis oli liiga aeglane. Teise versiooni puhul seda viga enam ei ole.

KOVTP on siseministeeriumi juhitav projekt, mis  töötab välja kohaliku omavalitsuste tarbeks standardseid ja turvalisi lahendusi. Serveriruumi ja uuenduste eest tuleb Lihula vallavalitsusel maksta 30-40 euro ringis kuus. KOVTP teenust pakub infotehnoloogia ettevõte AS Andmevara, kelle aktsiaid valdab siseministeerium.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments