2

Kaks Läänemaa õpilasfirmat pakkus kaupa Tallinna laadal

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Täna Tallinnas Kristiine keskuses peetud õpilasfirmade laadal osales ka kaks Läänemaa õpilasfirmat – Dankon ja Haapsalu aabits.

Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasfirma Dankon teeb Aliase-laadseid mängukaarte, mis on tehtud eestikeelsete kõnekäändude põhjal. Kõnekäände tuleb seltskonnas seletada või kehakeele abil kaaslastele selgeks teha.

Kristiines toimuval laadal noormeeste Markus Rohulaineni ja Ruts Lumiste sõnul neil eriti hästi lähe – huvi küll on ja kauba kohta küsitakse, kuid ei osteta. Samuti on noormeeste sõnul sihtrühmaks pigem koolid ja kaartide eesti keele tundides kasutamine.

Erilist müügiedu ei näita laadal ka Haapsalu innovatsioonikeskuse õpilasfirma Haapsalu Aabits, mille tegija Brita Maria Alase sõnul ei läinudki nad laadale müüma, vaid pigem oma müügitööd arendama. Tema sõnul on mitmed inimesed öelnud, et kui aabits oleks nende kodulinna kohta, siis ostaks. Seetõttu teevad nad aabitsaga pigem Haapsalule reklaami.

Suurema osa aabitsatest on ostnud Läänemaa koolid ja Haapsalu linnavalitsus. Viimane kingib Alase sõnul aabitsat meenena ja tänu aabitsale on lisaks veinile veel midagi neil pakkuda.

Õpilasfirmade laat kestab Kristiine ja Rocca al Mare keskustes täna kella 17ni. Kokku osaleb kahes keskuses toimuval laadal 160 õpilasfirmat.

Lisaks Eesti õpilasfirmadele osalevad laadal ka õpilasfirmad Rootsist, Gruusiast, Lätist ja Türgist.

Laadal hindab õpilasfirmasid ettevõtjatest ning erinevate valdkondade spetsialistidest koosnev žürii, kes annab välja auhindu erinevates kategooriates parimatele. Ka külastajatel on võimalus osaleda publiku lemmiku auhinna valimisel. Žüriisse kuuluvad teiste seas ettevõtja ning poliitik Andrei Korobeinik, riigikogu liige Remo Holsmer, Kaubandus- Tööstuskoja peadirektor Mait Palts ja paljud teised.

Õpilasfirma on ettevõtlusõppe programm, mille käigus koolinoored loovad enda õpilasfirma, arendavad müügivalmis oma toote või teenuse ning toovad selle turule. Seeläbi saavad osalised praktilise kogemuse ettevõtlusest.

Fotod: Peeter Langovits

õpilasfirma laat (1) õpilasfirma laat (2) õpilasfirma laat (4) õpilasfirma laat (5) õpilasfirma laat (6) õpilasfirma laat (7) õpilasfirma laat (8) õpilasfirma laat (10) õpilasfirma laat (12) õpilasfirma laat (13) õpilasfirma laat (16) õpilasfirma laat (18) õpilasfirma laat (19) õpilasfirma laat (20) õpilasfirma laat (21) õpilasfirma laat (22) õpilasfirma laat (23) õpilasfirma laat (24) õpilasfirma laat (25) õpilasfirma laat (27) õpilasfirma laat (31) õpilasfirma laat (32) õpilasfirma laat (36) õpilasfirma laat (38) õpilasfirma laat (39) õpilasfirma laat (40)

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ka toetaja
ka toetaja

ka kiitus!

Toetaja
Toetaja

Kiitus!

wpDiscuz