Kaks Läänemaa õpilasfirmat pakkus kaupa Tallinna laadal

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 26

Täna Tallinnas Kristiine keskuses peetud õpilasfirmade laadal osales ka kaks Läänemaa õpilasfirmat – Dankon ja Haapsalu aabits.

Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasfirma Dankon teeb Aliase-laadseid mängukaarte, mis on tehtud eestikeelsete kõnekäändude põhjal. Kõnekäände tuleb seltskonnas seletada või kehakeele abil kaaslastele selgeks teha.

Kristiines toimuval laadal noormeeste Markus Rohulaineni ja Ruts Lumiste sõnul neil eriti hästi lähe – huvi küll on ja kauba kohta küsitakse, kuid ei osteta. Samuti on noormeeste sõnul sihtrühmaks pigem koolid ja kaartide eesti keele tundides kasutamine.

Erilist müügiedu ei näita laadal ka Haapsalu innovatsioonikeskuse õpilasfirma Haapsalu Aabits, mille tegija Brita Maria Alase sõnul ei läinudki nad laadale müüma, vaid pigem oma müügitööd arendama. Tema sõnul on mitmed inimesed öelnud, et kui aabits oleks nende kodulinna kohta, siis ostaks. Seetõttu teevad nad aabitsaga pigem Haapsalule reklaami.

Suurema osa aabitsatest on ostnud Läänemaa koolid ja Haapsalu linnavalitsus. Viimane kingib Alase sõnul aabitsat meenena ja tänu aabitsale on lisaks veinile veel midagi neil pakkuda.

Õpilasfirmade laat kestab Kristiine ja Rocca al Mare keskustes täna kella 17ni. Kokku osaleb kahes keskuses toimuval laadal 160 õpilasfirmat.

Lisaks Eesti õpilasfirmadele osalevad laadal ka õpilasfirmad Rootsist, Gruusiast, Lätist ja Türgist.

Laadal hindab õpilasfirmasid ettevõtjatest ning erinevate valdkondade spetsialistidest koosnev žürii, kes annab välja auhindu erinevates kategooriates parimatele. Ka külastajatel on võimalus osaleda publiku lemmiku auhinna valimisel. Žüriisse kuuluvad teiste seas ettevõtja ning poliitik Andrei Korobeinik, riigikogu liige Remo Holsmer, Kaubandus- Tööstuskoja peadirektor Mait Palts ja paljud teised.

Õpilasfirma on ettevõtlusõppe programm, mille käigus koolinoored loovad enda õpilasfirma, arendavad müügivalmis oma toote või teenuse ning toovad selle turule. Seeläbi saavad osalised praktilise kogemuse ettevõtlusest.

Fotod: Peeter Langovits

õpilasfirma laat (1) õpilasfirma laat (2) õpilasfirma laat (4) õpilasfirma laat (5) õpilasfirma laat (6) õpilasfirma laat (7) õpilasfirma laat (8) õpilasfirma laat (10) õpilasfirma laat (12) õpilasfirma laat (13) õpilasfirma laat (16) õpilasfirma laat (18) õpilasfirma laat (19) õpilasfirma laat (20) õpilasfirma laat (21) õpilasfirma laat (22) õpilasfirma laat (23) õpilasfirma laat (24) õpilasfirma laat (25) õpilasfirma laat (27) õpilasfirma laat (31) õpilasfirma laat (32) õpilasfirma laat (36) õpilasfirma laat (38) õpilasfirma laat (39) õpilasfirma laat (40)

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ka toetaja
9 aastat tagasi

ka kiitus!

Toetaja
9 aastat tagasi

Kiitus!