Õpilaste Eesti meistrivõistlustelt maadluses tuli Läänemaale kaks medalit

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

maadlus

Õpilaste MV medalivõitjad, nende seas Kaarel Tamm (esireas helepunas) ja  Roland Söötmaa (taga vasakul helepunases). Foto: Maria Kilk.

Kaarel Tamm ja Roland Söötmaa tõid Läänemaa maadlejatele kaks Eesti MV medalit.

Möödunud laupäeval, 7. veebruaril toimusid Valga spordihoones Eesti meistrivõistlused Kreeka-Rooma maadluses õpilastele. Lõuna-Eestisse oli kokku tulnud 89 noort maadlejat  26 klubist.

Läänemaalt olid esindatud kõik kolm klubi, kokku 7 poisiga: 2 Martnast, 4 Haapsalu Dünamost ja 1 Lihula Leolast. Kokkuvõttes oli Läänemaa 11 maakonna/linna arvestuses 7. kohal.

Parima koha Läänemaa klubidest saavutas SK Martna, kelle meeskond saavutas 26 klubi hulgas 14. koha.

Koju tõid poisid kaks medalit: Martna noormees Kaarel Tamm tuli kehakaalus kuni 35 kg seitsme poisi konkurentsis hõbemedalile ja Lihula Leola maadleja Roland Söötmaa sai kehakaalus kuni 59 kg 12 osaleja seas pronksmedali.

Laias laastus võib jagada spordialad kaheks – meeskondlikeks ja individuaalseteks. Meeskonnaaladel on üldiselt kaks muret – raske on võistkonda kokku saada ning ühe klubi jaoks on suhteliselt kulukas suure võistkonnaga pikki sõite ette võtta.

Individuaalalal, nagu seda on maadlus, oleme oma maakonnas võimaluse korral pakkinud tugevamad poisid ühte autosse ja üks treener juhendab võistlusel kõiki kaasas olevaid noori.

Nii saame oma kulusi optimeerida, lisaks anname vaba aega treenerile ning õpilane harjub ise end rohkem analüüsima, ise oma tegevust võistlustel mõtestama.

Individuaalalal, kus sportlik sooritus sõltub treeningukaaslasega koos tehtud ettevalmistumisest, nagu maadluses, on aga hoopis teistsugused probleemid kui võistkonna kokku saamine.

Sportlikku valikut sunnib tagant asjaolu, kui trennis puudub samas kaalus sparringupartner, kellega võistluseks valmistuda. Nii olemegi sunnitud treeningutel valmistama ette noort sportlast tiitlivõistluseks 10-20 kg kergemate või raskemate partneritega.

See eeldab treenerilt suuremat loovust ja samuti oma tegevuse põhjalikumat analüüsi, et  treeningprotsessi soovitud tulemuseni juhtida.

Ettevalmistuse käigus võib noor sportlane hakata kahtlema oma võimetes ja ligi võivad hiilida loobumismõtted, ka treener  ei ole võib-olla 100% kindel kasutatava metoodika paikapidavuses jne.

Seda suurem on heameel kui väikese õnnega suudab noor sportlane teha meistrivõistlustel oma elu parima soorituse ja tulla koju Eesti MV medaliga.

Nagu allakirjutanu ka varem on öelnud, ei ole Eesti MV medal hinnang ühele õnnestumisele kindlal ajahetkel, vaid tunnustus noore sportlase kestvale pingutusele ja raskele treeningule, seda nii individuaalsel kui meeskondlikul spordialal.

Edu innustab panustajaid, panustagem.

Janas Sõber

Läänlaste tulemused:

-35 kg Kaarel Tamm 2. koht (SK Martna, treener Tiit Seiton)  
-38 kg Harry Soo 5. koht (Martna)
-42 kg Kevin Uspenski 8. koht ja Robin Uspenski 12. koht. (mõlemad Haapsalu Dünamo klubist, treener Aap Uspenski)
-53 kg Artur Snigurski 11. koht (Dünamo)
-59 kg Roland Söötmaa 3. koht (Lihula Leola, treener Janar Sõber)
-73 kg Nikita Vinogradov 5. koht (Dünamo)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
9 aastat tagasi

spordikooli polnudki kohal?

Kätlin
9 aastat tagasi

õige kätu, aga risti ja haapsalu korvpallitreenerid on teist veel paremad.

Kätlin
9 aastat tagasi

Ja ikkagi on jalgpallitreener teist parem.