Kohus mõistis Taebla kütusevargad neljaks kuuks vangi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Pärnu maakohus mõistis kütusevarguse eest süüdi 24aastase Rauno ja 28aastase Alari.

Rauno ja Alari tungisid mullu veebruaris pärast kella üht öösel Lääne-Nigula vallas Taebla alevikus Põlde Traktori osaühingu territooriumile. Mehed ronisid üle lukustatud värava ja üritasid nelja veoauto paagist varastada kokku 200 liitrit diiselkütust koguväärtusega 254 eurot. Vargus ei õnnestunud, sest sekkus politsei.

Raunole mõistis kohus tingimisi neli kuud vangistust kolmeaastase katseajaga.

Alarile mõistis kohus samuti neli kuud vangistust, kuid asendas selle 240 tunni üldkasuliku tööga, mille Alari peab ära tegema kaheksa kuu jooksul. Elukohast lahkumiseks  kauemaks kui 15 päeva peab Alari eelnevalt kriminaalhooldusametnikult taotlema loa. Samuti ei tohi Alari ilma loata vahetada töö- või elukohta ega lahkuda Eestist. Kui Alari üldkasulikku tööd ei tee, võib kohus mõista ta neljaks kuuks vangi. Kui Alari paneb üldkasuliku töö ajal toime uue kuriteo, mille eest mõistab kohus ta vangi, asendatakse tegemata töö vangistusega. Kaks tegemata töötundi võrdub ühe vanglapäevaga.

Mõlemal mehel tuleb tasuda üle 1000 euro kohtukulu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Andres_indrek
9 aastat tagasi

Tõnu-näed kus tõde selgub…aga mendid kohe oma kontole valmis kõike kirjutama…

järgmise korrani
9 aastat tagasi

karistuseks tingimisi ehk siis teisisõnu MITTE MIDAGI.

Tõnu
9 aastat tagasi

Hale värk ju et “Politsei sekkus”.
Me ise jälitasime neid 4 tundi ja ja avastasime kui nad just kütet varastasid võtsin ise ühe politseiniku auto peale ja viisin ta varaste juurde sest nad ise ei osanud kohale minna.
Ja seda muidugi ka ei mainitud,et üks varastest taseriga ründas. 😉

Jane
9 aastat tagasi

Mina seoks need vargad kättpidi puu külge ja valaks siis täielikult bensiiniga üle ja annaks tikud nende (varaste) kätte. Ise teavad, kas tõmbavad tikku või ei. Talvel külmaga paras karistus, värise ja mõtle, kas tasus virutada või ei.

Pikker
9 aastat tagasi

Rauna ja Alari tungisid mullu veebriaris

Pikker
9 aastat tagasi

Jällegi ei ühti pealkiri sisuga!
Kas on raske kirjutada pealkirja sõna TINGIMISI!

Omakohus
9 aastat tagasi

Ma mõistaks veel nii 100 kepihoopi.