Esmaspäeval pühitsetakse Urmas Viilma peapiiskopi ametisse

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Homme, 2. veebruaril koguneb Tallinna Püha Neitsi Maarja piiskoplikku toomkirikusse jumalateenistusele üle 30 kõrge vaimuliku Eestist ja välismaalt, ligi 800 kutsutud külalist ja EELK vaimulikku, kirjutab ajaleht Eesti Kirik oma eriväljaandes.

Jumalateenistus algab piiskoppide protsessiooniga kirikusse, Eesti vaimulikud seisavad spaleeris vahekäigus.

Assessor Olve Sander kannab protsessioonis Piiblit, assessor Marko Tiitus mitrat, assessor Tauno Toompuul on mantel, piiskop electus Tiit Salumäe kannab peapiiskopi kullast ametiristi ja peapiiskop electus Joel Luhametsa käes on peapiiskopi sau.

Jumalateenistusel jutlustab Urmas Viilma. Usutunnistuse järel algab ametisse pühitsemine. Urmas Viilma pühitseb ametisse piiskop Einar Soone. Kaaspühitsejad on eelmine peapiiskop Andres Põder ja piiskop Andres Taul. Assistendid on neli väliskülalist: Iirimaalt, luterlikust maailmaliidust, Austriast ja Taanist.

Vastpühitsetud peapiiskop saab kaela ametiristi, ta riietatakse piiskopimantlisse, pähe asetatakse mitra, üle antakse ametisau ja ta lähetatakse tööle Issanda viinamäel. Järgneb armulaud.

Organist on jumalateenistusel Kadri Ploompuu. Teenistusel laulab seitsmest koorist moodustunud ühendkoor kokku saja lauljaga, Toomkooli lastekoor ja paarikümne muusikuga pasunakoor.

ERRi teleülekanne algab kl 11.55 ja lõpeb kl 14. Ülekannet kommenteerib õpetaja Tauno Teder.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments