0

Endrik Üksvärava Collegium Musicale tunnistati aasta kooriks

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna Estonia kontserdisaalis koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiate üleandmisel sai 2014. aasta koori tiitli Lihulast pärit Endrik Üksvärava dirigendikepi all tegutsev kammerkoor Collegium Musicale.

Collegium Musicale, mille dirigendina tegutseb Üksvärava kõrval ka Miina Palm, puhul nimetati mulluste tähtsaimate tegemistena Erkki-Sven Tüüri „Missa brevise“ Eesti ja Jaapani esiettekanne ning duubelplaadi väljaandmine Veljo Tormise kooritsükli „Unustatud rahvad“ kontsertsalvestusega. Lisaks osaleb koor aktiivselt festivalidel ja annab kontserte. 

Eesti Kooriühing tunnustasid tublimaid kolmeteistkümnes kategoorias. 86 nominendi hulgast tegi valiku Kooriühingu muusikanõukogu. Hinnati  kooride, orkestrite ja dirigentide muusikalisi saavutusi, kontserttegevust, salvestusi, osalust konkurssidel ning panust ümbritsevasse kultuuriruumi.

Tiitlisaajatele väljapandud preemiad on rahalised.

Aastapreemiate laureaadid on:

 • Aasta koor 2014 – kammerkoor Collegium Musicale (dirigendid Endrik Üksvärav ja Miina Pärn)
 • Aasta puhkpilliorkester 2014 – Eesti Noorte Kontsertorkester (dirigendid Aavo Ots, Priit Sonn, Jaan Ots, Kaido Kivi)
 • Aasta dirigent 2014 – Mikk Üleoja
 • Aasta dirigent-muusikaõpetaja 2014 – Elo Üleoja
 • Aasta noor dirigent 2014 – Valter Soosalu
 • Aasta orkestridirigent 2014 – Hando Põldmäe
 • Aasta toetaja 2014 – Tartu linn
 • Aasta korraldaja 2014 – laulupeo tuleteekonna korraldajad ja Katrin Puur
 • Aasta tegu 2014 – Elleri kooli uus maja
 • Aasta suur tegu 2014 – laulu- ja tantsupidu „Aja puudutus. Puudutuse aeg“
 • Aasta koostööpreemia 2014 – ÜENSO ja Jüri-Ruut Kangur
 • Aasta koorihelilooja 2014 – Tõnu Kõrvits
 • Aasta kooriplaat 2014 – „Liiv, meri ning mõtted“, kammermeeskoor JÕUD

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz