Tiit Salumäe saab Haapsalu aukodanikuks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tiit Salumäe 010

Piiskop Tiit Salumäe ütles, et Jaani kirik on talle Haapsalus kõige südamelähedasem koht. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavolikogu nimetab suure tõenäosusega eeloleval reedel Püha Johannese koguduse õpetaja ja värske luteri kiriku piiskopi Tiit Salumäe linna aukodanikuks.

Aukodaniku tiitlist kuulis Salumäe Lääne Elult. Salumäe märkis, et tema esimene emotsioon on aukartus, sest Haapsalu on väga vana ja väärikas linn. Salumäe oleks Haapsalu seitsmes aukodanik. Esimese aukodaniku valis linn 1995. aastal. See oli linnasekretär Aksel Vaigur. Hiljem lisandusid maalikunstnik Evald Okas, toksikoloog Heino Noor, kunstnik Ilon Wikland, teatrimees Erich Jaansoo ja kunagine maavanem Andres Lipstok.

„Siin pole midagi ütelda. Kõik on selge. Inimene on seda väärt,” ütles Haapsalu linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni juht Heikki Sool Salumäe aukodanikuks nimetamise kohta. Sool lisas, et Salumäe on oma elu pühendanud Läänemaale.

„Nüüd sai veel piiskopiks ka. Sellist asja ei juhtu iga päev,” märkis Sool.

Salumäe ise vastas küsimusele, mida aukodaniku tiitel talle tähendab, et edaspidi tuleb tal linna asjadele senisest veel rohkem mõelda.

„Haapsalul on sajanditepikkune auväärne minevik, aga tuleb mõelda ka linna tulevikule. Taevariiki maa peal muidugi ei ole, aga ma usun, et Haapsalul on perspektiivi,” ütles Salumäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu volikogu tunnustas nelja lugupeetud linnakodanikku | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] linnavolikogu nimetas täna ühel häälel Haapsalu aukodanikuks piiskop electus Tiit Salumäe ja andis vapimärgi Vivian Hallikule, Villu Baumanile ning […]

minyteada
9 aastat tagasi

on ta oma elu pühendanud jumalale ja mis asi see linnaasi on mille peale ta mõtleb

tõesti
9 aastat tagasi

no Lipstok seal nimekirjas on ikka päris naeruväärne!

Jehoov
9 aastat tagasi

Meil ju veel kirikuid ja pappe.

Arnold
9 aastat tagasi

Õnnitlen ja olen uhke, et Haapsalu on teinud õige ja väärika otsuse. Õnnitlen, hr Tiit !

Tõesti, see
9 aastat tagasi

…mees on seda tiitlit väärt. Punkt.. Aga selliseid võiks olla rohkem….

?
9 aastat tagasi

Tiit Salumäe on küll seda tiitlit väärt. Palju õnne!!!