Uus ristmik tekitab jalakäijates segadust

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Täna avatud Haapsalu fooriga ristmik tekitab segadust, sest nüüd peavad jalakäijad iga kord teed ületades ise nuppu vajutama, kuid nad ei tea sellest midagi.

Ristmikul oli instruktor, kes küll hüüdis foori punase tule taga ootavatele inimestele, et tuleb nuppu vajutada, kuid tema kadus peagi ning ristmikule sattuvad inimesed ootasid ja ootasid, kuni lõpuks punase tulega üle läksid. See tekitas aga nii mõnelgi korral liiklusohtliku olukorra.

„Mõni siltki võiks selle kohta olla,” ütles murelik linnakodanik.

Samuti tekitas uus süsteem segadust Helmis, kes alguses, kui ületas autode parempöörde rea, kus oli tavaline ülekäigurada, ei näinud ühtegi nuppu, siis ei teadnud ta hiljem, kas neid peab kasutama.

Kui aga nupule vajutada, siis täna läks foorituli jalakäijatele roheliseks momentaalselt. Autode fooritsükkel käib anduri abil – kui auto ristmikule jõuab, siis esimesel võimalusel muutub tuli roheliseks.

Fotod: Arvo Tarmula

uus ristmik01 uus ristmik02 uus ristmik03 uus ristmik06 uus ristmik07 uus ristmik11 uus ristmik12 uus ristmik13 uus ristmik14 uus ristmik16 uus ristmik17 uus ristmik18 uus ristmik20 uus ristmik21 uus ristmik22

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Täpsilga nõus
9 aastat tagasi

Võiks vast rohmem rahvast valgustada. Kui oli kavas seda teha, võiks ju viidata.
Milleks püüte negatiivsete pealkirjadega lugejate kommentaare.

Täpsi
9 aastat tagasi

Aga lugupeetud ajaleht võiks siis esitada lehel plaani, kuidas ristmik ületada, fooritsüklite kaupa kohe.

Jürka
9 aastat tagasi

Jalutaja, kepitaja, kulgeja, kulgur, rändur, matkaja, kahel jala liikuja – jalakäijad

Vallo
9 aastat tagasi

Uued asjad vajavad alati harjumist. See nupudega foorid on ju superluks värk
parimast parim.

hommikul
9 aastat tagasi

kui niine ristis, oli liikluskorraldus muudetud taas tavapäraseks, siis mingid oinad targa näoga vehkisid autos sõrmedega Tallinna poolt tulles, endal uued märgid näo ees, millest midagi muidugi aru ei saadud 🙂

c
9 aastat tagasi

Isegi ahv on võimeline teatud nupule vajutamise selgeks õppima.

Pealkiri on vale,
9 aastat tagasi

sest mitte ristmik ei tekita jalakäijates segadust vaid jalakäijad (silmaklappide ja kõrvatroppidega) tekitavad ristmikul segadust.

Christi
9 aastat tagasi

Mis te halate. Väikses linnas nüüd tee ületamine probleem, foorid olemas ja nupp samuti. Veetorni juures suudavad kõik nuppu vajutada ning teed ületada ja probleemi pole. Lapsed on väga usinad kõike tähele panema ja usun, et nemad on tublid tee ületajad, ei ole põhjust üle muretseda.

KKK
9 aastat tagasi

selline tunne nagu maal ei ole kunagi nähtud valgusfoori 😀

Anti
9 aastat tagasi

Ja mõelge veel kui hirmus see on, et LAPSED lähevad seal ju üle tee. Lausa kohutav