Valitsus kiitis heaks PERHi ja Läänemaa haigla liitumise eelnõu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vabariigi valitsus kiitis täna heaks haiglate võrgustumise eelnõu, uute sihtasutamise loomist otsustab tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. Haiglate võrgustumiseks loovad SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla ning SA Läänemaa Haigla ja SA Rapla Maakonnahaigla asutajad uued sihtasutused: SA Läänemaa Haigla ja SA Rapla Haigla. Uute sihtasutuste loomine tagab Lääne ja Rapla maakondade elanikele kvaliteetse tervishoiuteenuse kättesaadavuse.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse sõnul loob selline muudatus paremad võimalused haiglate jätkusuutlikuks arenguks ning ühtlasi aitab haiglate võrgustumine edaspidi hoida kokku administratiiv- ja majandamiskulud. „Selle protsessi juures pean kõige olulisemaks seda, et patsientide olukord paraneb. Läänemaa ja Raplamaa elanikud saavad kvaliteetseid tervishoiuteenuseid kohapeal ning vajadusel viiakse patsientide kiire täiendav diagnostika ja ravi läbi Põhja-Eesti Regionaalhaiglas,“ selgitas minister.

Vabariigi Valitsus kiitis mullu 21. augustil heaks „Eesti tervishoiu arengusuunad aastani 2020“. Dokumendi kohaselt tagavad võrgustumise käigus piirkondlikud haiglad kui pädevuskeskused, SA Tartu Ülikooli Kliinikum ja SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, üld- ja kohalike haiglate vastutuspiirkondades reaalse võimekuse osutada vajalikke eriarstiabi teenuseid. Sihtasutus Põhja-Eesti Regionaalhaigla esitas taotluse sihtasutuste asutamiseks 9. detsembril 2014. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments