Aasta alguses on pooled Fra Mare asukad Venemaalt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kui Tallinna hotellid on kurtnud, et tänavu ei ole neil aastavahetusel Vene turiste kuigi palju, siis Fra Mare müügiassistendi Piret Piiperi sõnul on neil turiste tavapäraselt.

Aastavahetusel on Fra Mares peamiselt Eesti elanikud, nende seas on ka mõni laud siinsete venelaste tellitud, ütles Piiper. Venemaalt tulevad turistid 2. jaanuaril.

Piiperi sõnul on neil selleks ajaks spaahotellis broneeritud kohti 166 inimesele, neist pooled on vene rahvusest ja pooled teistest välisriikidest. Aasta eest Lääne Elus ilmunud artiklis oli, et spaahotelli külastajaist 80% moodustasid Vene turistid.

Piiperi sõnul on Vene turistid siiski oma broneeringuid ka tühistanud. Kui palju on tühistamist olnud, ei osanud Piiper öelda, kuid tühistamise peapõhjus on rubla kursi langemine.

„Oleme nendega telefoni teel rääkinud ja neil on mure oma raha pärast,” ütles Piiper.

Uue aasta alguses Fra Maresse saabuvad turistid jäävad paigale enamasti 9. jaanuarini. On ka neid, kes lähevad varem, ja neid, kes jäävad kauemaks.

Umbes nädala pikkune Vene turistide kõrgaeg algab Vene laadaga, mida peetakse Haapsalus kolmandat korda. Laat tuleb 3. jaanuaril ja keskendub peamiselt Vene köögi ning kultuuri tutvustamisele. Tänavuse laada järelpeol kultuurimajas astub üles Vene ooperisolist Anastasia Belukova.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Loodan,et
9 aastat tagasi

…see solist esineb laada lõpus. Ja vanalinna elanikud peaks oma koerad tuppa viima…