Ridala vald tõstis nelja teenistuja palka

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ridala vallavalitsuse neljal töötajal tõuseb uuel aastal palk, kaheksa töötajat, sh vallajuhid palka juurde ei saa.

Kõige suurema palgatõusu saavad vallasekretäri abi ja Ridala uue kalmistu vaht. Vallasekretäri abi saab juurde 147 eurot, nii et tema palk on 950 eurot. Vallavanem Toomas Schmidt selgitas, et selline oli suvel tööle võetud vallasekretäri abiga sõlmitud kokkulepe. Ridalasse tuli vallasekretäri abiks endine Oru vallasekretär Anneli Nõupuu.

„See ametikoht eeldab ekstra ettevalmistust, ta teeb veel valla ajalehte ja on igati tubli,” ütles Schmidt.

Ridala uue kalmistu vaht saab juurde 157 eurot ja tema kuupalk on 540 eurot.

Nii suur tõus tuli sellest, et uue kalmistu vaht hakkab hooldama ka Sinalepa kalmistut. Seal oli kalmistuvahil väga vähe tööd.

Majandusnõunik sai juurde 58 eurot, sest ta sai endale ühe osa töölt lahkunud maa- ja kinnisvaranõuniku tööst. Kinnisvaranõuniku koht on täitmata ja tema töö ongi jagatud teiste ametnike vahel. Sel põhjusel on kinnisvaraspetsialisti kuupalka vähendatud 101 euro võrra, 851 eurolt 750 eurole. See on puhuks, kui peaks tekkima vajadus see ametikoht täita, selgitas Schmidt.

Vallavanem saab 1559, abivallavanem 1286, vallasekretär 1108 ja ehitusnõunik 1050 eurot kuus. Nende palk ei muutunud.

Schmidti sõnul jäi palgafond endiseks, nelja inimese palgatõus oli võimalik kalmistuvahi ja kinnisvaraspetsialisti töötasu arvel.

Nõva volikogu tõstis esmaspäeval vallavanema palga 1300 eurole. Kullamaa vallavanem hakkab saama 1820 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali
9 aastat tagasi

Väga tore. Kalistuvaht teeb väga head tööd, kalmistu on ideaalses korras, te ei leia üht puulehekestki vedelemas,rääkimata muust risust.Tublile inimesele vääriline palk.

miks
9 aastat tagasi

seda kalmistuvahi “palka” siis aastakümneid maksti, kui tööd ei tehtud, kas parteikassa täitmiseks