E-maksuametile/e-tollile on juurdepääs tagatud mobiil-ID või ID-kaardiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Screenshot 2014-12-18 16.09.37Maksu- ja tolliamet palub seoses läheneva käibemaksudeklaratsiooni esitamise tähtajaga kontrollida üle oma ID-kaardi PIN-koodide kehtivus. Detsembris ja jaanuaris saab e-maksuametisse/e-tolli siseneda ainult ID-kaarti või mobiil-ID kasutades.

Rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskus teeb koostöös pankadega ümberkorraldusi, et muuta senised autentimislahendused e-maksuametisse/e-tolli sisenemisel klientide jaoks turvalisemaks.

Selle tulemusel ei ole võimalik pangalingi kaudu e-maksuametisse/e-tolli siseneda. Internetipanga kaudu e-maksuametisse sisenedes tuleb ennast uuesti ID-kaardi või mobiil-ID abil autentida.

Tänase seisuga on käibemaksudeklaratsiooni esitanud 21 751 käibemaksukohustuslast, kellest 11 567 on esitanud ka vähemalt 1000-euroseid tehinguid kajastava käibemaksudeklaratsiooni lisa.

Esmaspäevaks, 22. detsembriks peavad oma käibemaksudeklaratsiooni esitama 74 500 käibemaksukohustuslast. Kui eelmise kuu jooksul on ettevõtja teinud tehingupartneriga kogusummas vähemalt 1000-euro ulatuses tehinguid, siis tuleb uue korra järgi esitada selle kohta andmed käibemaksudeklaratsiooni lisal (KMD INF).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti+Vabaks
9 aastat tagasi

Nagu bürokraatide huntale kohane tehakse muudatusi just siis kui maksumaksjal (teiesuguste parasiitide ülalpidajal) just kõige kiiremad ajad, st. 20. vaja käibekas esitada.