Urmas Sukles: linn ei tee koostööd ELS-iga enne, kui selts võtab Haapsalu maha aasta loomavaenuliku teo konkursilt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urmas Sukles (Urmas Lauri)Urmas Sukles. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles Eesti loomakaitse seltsi esindajatele, et linnavalitsus ei tee seltsiga koostööd enne, kui nad on võtnud Haapsalu linnavalitsuse kandidatuuri maha aasta kõige loomavaenulikuma teo konkursilt, vahendas Delfi portaali Läänlane uudist.

Eesti loomakaitse seltsi koduleheküljel on ühena kolmest aasta kõige loomavaenulikumast teost välja pakutud Haapsalu linnavalitsuse tegevusetus Haapsalu loomade varjupaiga osas, kirjutab Läänlane.

Linnapea Urmas Suklese sõnul on põhjendused, millega Haapsalu on üles seatud, valed. “Kas te loete ka neid konkursse, mida te üles panete, kas te vastutate nende sõnade eest, mis seal kirjas on?” küsis Sukles seltsi esindajatelt eile Haapsalus peetud lemmikloomade seminaril.

Eesti loomakaitse seltsi tegevjuht Henry Vürst keeldus Haapsalu kandidatuuri mahavõtmisest, mida ta põhjendas sellega, et inimestelt laekunud vihjete järgi elavad Haapsalu varjupaigas koerad kassidega koos.

“Ma täiesti siiralt soovitan, et kui te tahate Haapsaluga head koostööd kunagi veel teha, see meie kandidatuur sealt maha võtta,” ütles Sukles selle peale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to mailis
9 aastat tagasi

Igal ühel on õigus oma arvamusele. Küsimus aga on minu meelest pigem selles, kas seda raha tuleb võtta just nimelt kodutute loomade arvelt.”Raha ei ole” aga mine vaata, kuhu on antud eelarveülejääke. Aga kas Haapsalu suurusel linnal on vaja kolme aselinnapead kui Viljandi saab hakkama kahega (sealjuures on Viljandil ka toimiv loomade varjupaik jne). Jne, jne.

mailis
9 aastat tagasi

Kas te,virisejad, olete mõtelnud,et loomade varjupaika on vaja meie inimeste hoolimatuse tõttu. Keerake oma viha naabri või naabri naabri vastu, kes rikuvad seadusi ja oma loomade eest ei hoolitse. Mis jumalasse puutub, siis kahjuks ei ole Sukles jumal, kes kaaslinlastele mõistuse pähe paneks või 1 eurost 100 rahatähte teha suudaks. Mina isiklikult küll ei soovi, et meie linna niigi napist rahakotist oma osa hoolimatute kodanike loomadele antakse, kuigi ma ei ole üldse loomavihkaja.Kui te loomi nii armastate ja oma kaaskodanie lollused kinni tahate maksta, siis, palun, annetage aga julgesti…

Mailisele
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

Kes saab santi sundi kui sant ei taha kõndi. Tähtis on mõte-miks ma annetan.
Muuda suhtumist ja kõik muutub. Me ei suuda aidata kõiki, aga me suudame aidata alati kedagi. Mina annetaks suurima heameelega, aga kuhu kontole?

Urmas+Sukles
9 aastat tagasi

Eesti Loomaarstide Ühingu Aukohtu eetikakomisjoni otsus , mis saadeti Eliis Salmile , kui ta kaebas loomaarsti ja varjupaiga aukohtusse:
Kokkuvõttes kaebuses väidetud halb olukord Haapsalu varjupaigas ja loomaarst Kaja Lillemetsa ebaeetiline käitumine ei leidnud kinnitust.

Annetus
9 aastat tagasi

ELS linna koostööd ei vaja ja ELS ei puutu mingit pidi varjupaiga ega linna loosse. See, et tavakodanikud on demokraatlikul moel hääletanud linnajuhid loomavaenuliku tiitli nominentideks, ei ole kuidagi ELSi süü. Hääletus on iga-aastane ja sel korral jäi inimestele silma Haapsalu linnavalitsuse suhtumine. Jõupositsioonilt ei öelda, et võtke kandidatuur maha või muidu… Me elame demokraatlikus korras ja katsed sel viisil jõupositsioonilt tavakodanike suid sulgeda on VALE!

Suklesele
9 aastat tagasi

Sukles, sa ei ole kõikvõimas, et võiksid Päikesekuningas Louis XIV kombel deklareerida – “Linn – see olen mina”!!!!!!

Imelik
9 aastat tagasi

Selle asemel, et lõpetada puude ahju loopimine ja õhku rohkem kuumemaks kütta, Sukles jätkab jonnakalt loopimist. Linnapeana oleks ta pidanud juba ammu aja maha võtma ja tunnistama, et kui on pahasti, siis vabandage ja ma korraldan asja ära. Nüüd ei saa aru, mida ta taotleb. Loomade varjupaigaga on probleeme, sellest on aru saanud võhikki, aga miks Sukles seda ei tunnista? Kummaline käitumine…

Annetus
9 aastat tagasi

See 1600 eurot siis koguti neile karantiini ehituseks, karantiini ei ole näha tänase päevani! Annetusest on möödas rohkem kui aasta!? Kiitke jah linnajuhid, et kõik on korras. Kas piinlik ei hakka juba?

http://eestielu.delfi.ee/eesti/laanemaa/haapsalu/elu/heategevusliku-koertenaituse-tulud-joudsid-haapsalu-loomade-varjupaika.d?id=66970750

Annetus
9 aastat tagasi

Nii jah, Bigbank või keegi kogus praeguse varjuka jaoks eelmisel aastal suure summa raha, kuhu see on saanud?

ei tee koostööd...
9 aastat tagasi

Suklesel ja Putinil suurt vahet ju polegi. Mõlemad on ilmeksimatud. Kui koht edetabelis ei meeldi, siis koostööd ei tee. Viimane aeg ELS’ile maksuamet peale saata, see meetod juba ammust ajast hästi käpas.

tollele lambale
9 aastat tagasi

Tee endale eelkõige algtõed selgeks. Vastavalt KOKS-ile peab omavalitsus korraldama ka loomade varjupaiga teenust. See kuidas ta korraldab on linnaviletsuse otsustada, aga tingimused peavad vastama seadusandja poolt kehtestatud tingimustele. Kunagi asus linna loomade varjupaik Paralepas küttekontori territooriumil. Muidugi oli ta algeline, sest N.Liidu seadused ei pannud ette nii rangeid nõudeid kui need EL omad on. Linnavalitsus likvideeris selle hoiupaiga ja jäi ootama, mis olema saab. LV ilmselt otsustas, et lihtsam on seesugust teenust osta ja nii kuulutati ka välja hange. Paraku ilmselt olid need ametnikud võhikud, et ei osanud hankesse sisse kirjutada, millistele tingimustele peaks varjupaik vastama. Linnavalitsus sõlmis algselt… Loe rohkem »