Tartumaal hukkus tulekahjus neli meest

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

IMG_0900

Tulekahjus hukkus neli meest. Foto: päästeamet.

Täna hommikul avastati Tartumaal Meeksi vallas Jõepera külas öösel põlenud maja.

Hoone rusudest leidsid päästjad neli hukkunud meesterahvast. Esialgsetel andmetel jõid hukkunud mehed eelmisel õhtul alkoholi, elektrit majas polnud, valgustamiseks kasutati küünlaid ning tulekahju põhjus on tõenäoliselt seotud suitsetamise või hooletu lahtise tule kasutamisega.

Päästekeskus sai 4. detsembril kell 9.58 teate, et ühe paistab elumaja juurest suitsu. Päästjad selgitasid, et öösel oli ära põlenud maja, millest jäid alles ainult varemed. Hoone rusudest leiti nelja hukkunud mehe jäänused. Päästjad loputasid veega suitsevad tulekolded üle.

Päästekeskuse menetlusinspektorite andmetel elasid majas kaks venda, kellele tulid eelmisel õhtul külalised ja koos võeti viina. Majas elektrit ei olnud ning valgustamiseks kasutati küünlaid. Inspektori esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse suitsetamisest või hooletusest lahtise tule kasutamisel.

Päästetöötajad juhivad tungivalt tähelepanu, et lahtise tule kasutamisel peab olema ettevaatlik ning küünlaid ei tohi jätta järelevalveta. Tulekahju ränki tagajärgi aitab ära hoida ainult õnnetuse võimalikult varajane avastamine ning selleks peab elamus olema nõuetekohaselt paigaldatud ja töökorras suitsuandur.

Tuleohutusnõuetega kohta lisainfot soovivad inimesed saavad koju kutsuda nõustajad päästeametist helistades päästeala infotelefonile 1524. Ka naabrite tuleohutusprobleemide suhtes tuleb tähelepanelik olla ja edastada info nende kohta päästekeskusele. Sekkumine võib päästa kellegi elu!
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments