Uuemõisas avas uksed batuudikeskus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14

Uuemõisas täna keskpäeval uksed avanud Haapsalu batuudikeskus on sündinud omanike soovist ise sellises keskuses aega veeta.

Tarmo Teral ja Mailis Albergi sõnul on batuudikeskuse plaan nende peas kerinud aastajagu päevi. „Jõuluvaheajal otsisime ise kohta, kuhu lastega minna,” rääkis Alberg. Ta lisas, et Haapsalus tegevust ei leitud ja nii sai lastega hoopis Tallinna batuudikeskusse sõidetud.

Endises teedevalitsuse saalis, kus vahepeal paate toodeti, on oma kätega tehtud remont. Saali osas on suur batuut, selle kõrval lastele mõeldud ronimislinnak redelite, torude ja pallimerega. Väiksematele lastele on ka täispuhutav batuut.

Kunagisest lavaaugust on saanud nurgake Wii mängude mängimiseks ja selle kohale ehitatud rõdu, kuhu mahub paarikümmend inimest sünnipäeva pidama. Batuudikeskuses on ka väike kohvik. Albergi sõnul hakatakse kohvikus pakkuma pirukaid jms, kuid mitte sooja toitu. 

Tarmo Terali sõnul sõideti sobivate ruumide otsingul mööda linna ringi, kuni lõpuks leiti teedevalitsuse tühjaks jäänud saal. Seda, palju on remondiks ja sisustuse hankimiseks raha kulunud, Teral ja Alberg ei avaldanud. „Läks kolm korda rohkem kui alguses plaanisime ja kokku tuleb viiekohaline summa,” ütles Mailis Alberg. Väike toetus sisutuse hankimiseks saadi ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt.

Batuudid ja ronimislinnak on tellitud Hiinast. „Eestis ei paku keegi sellist batuuti ja näiteks Tallinna Skyparkis on samuti Hiinast tellitud batuudid,” selgitas Teral.

Batuudikeskuse rajamise plaane hoidsid omanikud saladuses, sest ei osanud isegi esialgu ennustada, millal uste avamiseni võidakse jõuda. Mailis Albergi sõnul oli esimene mõte keskus avada oktoobris, kuid tellitud atraktsioonid jõudsid kohale eelmisel nädalal..

Kuigi Eestis tegutseb juba mitu batuudikeskust, on Haapsalu oma esimene, mis väikelinna rajatud. Seni oli Tallinnas kolm ning Pärnus ja Tartus kummaski üks selline ajaveetmiskoht.

Vaatamata vähesele reklaamile oli info batuudikeskuse avamisest levinud ja niipea kui uksed südapäeval avati, olid ka esimesed külastajad kohal.

Mailis Albergi sõnul hakkab batuudikeskus avatud olema iga päev – tööpäevadel kl 12-20, nädalavahetustel kl 10-20.

 

IMG_6001 IMG_5997 IMG_5987 IMG_5984 IMG_5982 IMG_5967 IMG_5958 IMG_5953 IMG_5942 IMG_5939 IMG_5925 IMG_5922 IMG_5918 IMG_5910

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huviline
9 aastat tagasi

kui palju pilet maksab ?

uuemõisa elanik
9 aastat tagasi

nii tore et batuudikeskus asub Uuemõisas.Eile käisime lapsega,emotsioone oli nii kui palju.Edu tegijatele

haapsallanna
9 aastat tagasi

väga tublid!!!
Soovin edu ja palju rahvast teile sinna!!

Kristina
9 aastat tagasi

Tublid! Edu ja palju külastajaid.

Isa
9 aastat tagasi

Tubli töö ja edu kindlasti külastan seda kohta palju.

Savu
9 aastat tagasi

Varsti tuleb autorikaitse ja küsib tekas pildi näitamise eest maksu siis veel mingi hunnik ametnikke kes nõuavad igasugu pädevusi , litsense ja ajavad firma pankrotti.Väikses linnas ei tohi selliseid asju olla kõik peavad Tallinna kolima 🙂

.
9 aastat tagasi

Pildi järgi otsustades võiks selle nimi olla ka “Ronimisväljaku keskus” või “Pallimere keskus”.
Aga edu tegijatele! Jälle uus võimalus lapse sünnipäeva pidamise kohaks.

haapsalu
9 aastat tagasi

uuemöisas on veeel haapsalu ARK ja haapsalu raunex ja haapsalu fixus ja haapsalu kia esindus jne… mis selles halba on ? uuemöisa pole keskus, uuemöisa on küla.

abc
9 aastat tagasi
Reply to  haapsalu

Uuemõisa eksisteerib eraldi haldusüksusena ainult seetõttu, et vastasel juhul jääks päris mitu muiduleivasööjat oma teenistusest ilma.

küsimärk
9 aastat tagasi

Ise küsin, ise vastan. Nii nagu Uuemõisas asub Haapsalu kutsehariduskeskus.

küsimärk
9 aastat tagasi

Kuigi Eestis tegutseb juba mitu batuudikeskust, on Haapsalu oma esimene, mis väikelinna rajatud.

Artikli pealkiri ja pilt näitab ikka Uuemõisa keskust.

Või kuidas?

Edu tegijatele!