Haapsalu pitsikeskus ja aurupaat kandideerivad Lääne-Eesti turismiteo auhinnale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Eesti turismiregiooni parimate tunnustamise konkursile esitati 25 kandidaati, neist 11 kategooriasse Aasta Turismitegu ja 14 kategooriasse Lääne-Eesti Turismiarendaja, teatas MTÜ Lääne-Eesti Turism juhataja Anneli Haabu.

"Esitajaid oli samuti palju, erinevate organisatsioonide ja eraisikute poolt märgatakse suuremate tegijate kõrval ka väiksemaid, lisaks turismiatraktsioonidele ja majutustele esitati ka mitmeid eraisikuid ja sündmusi," ütles Haabu.

Aasta turismiteo tiitlile kandideerivad uuemad tulijad, kes on silma jäänud just ajavahemikul september 2013 – september 2014. Regiooni parimaks turismiarendajaks aga saab see, kes on juba pikaajaliselt tegutsenud ja olnud järjepideva arenguga, kes on kaasa aidanud Lääne-Eesti kui turismiregiooni tuntusele ja olnud avatud koostööle erinevate osapooltega.

Haabu sõnul esitati mõlemasse kategooriasse enim majutus- ja söögikohti, näiteks regiooni tuntud ja tugevate turuliidrite nagu Pädaste mõisa, Tervis Spa Grupi hotellide ja Georg Ots Spa hotelli kõrvale uue tulijana Hedon Spa hotell. Kandideerivad Pärnu uued kohvikud Kalamajakas ja Kompfek, samuti Kurgo villa Hotell ja restoran Piparmünt, Saaremaalt Kuressaare Kuursaal ja Hiiumaalt Kalana Suveresto.

Atraktsioonide hulgas kandideerivad loomulikult kogu regioonile olulised Kärdla sadam ja Lottemaa Teemapark, mõlemate objektide külaliste hulk on esimese hooaja lõpuks osutunud oluliselt suuremaks prognoositust. Samuti esitati ka Haapsalus väga tugevalt esile kerkinud Haapsalu Pitsikeskus, aurupaat Kallis Mari ja turismirong Peetrike, muuseumidest on näiteks esitatud Rannarootsi muuseum Haapsalust ja Lavassaare muuseumraudtee Pärnumaalt.

"Muhu Väina regati näol on tegemist aga Eesti ühe vanima ja jätkusuutlikuma sporditraditsiooniga. 41 korda toimunud Saaremaa kolme Päeva jooks või 21. korda toimunud muusikafestival Augustibluus on tugeva sisu ja traditsioonidega sündmused," lausus Haabu. "Sündmuste ja ürituste hulgast leiame lisaks veel Kuressaare Linnateatri, Hiiumaa Maratoni ja uue tulijana Spaaremaa Wellfesti."

"Hillar Kukk Kärdla sadama arenduse vedaja, Cardo Remmel Pärnu ajaloolise mudaravila uuele elule tooja, Maarika Toomel aktiivne loodusturismi eestvedaja, SA Pärnumaa Turism kui Eesti turismikompetentsikeskuse üks algataja – tegelikult põhineb aga kõik ikkagi tublidel ja aktiivsetel inimestel ja organisatsioonidel – neil, kes tunnevad oma tegemistest rõõmu, on alati positiivsed, avatud koostööle ning uuendustele," ütles Anneli Haabu.

MTÜ Lääne-Eesti Turism tunnustab regiooni parimaid turismiasjalisi juba kolmas kord. Mõlemas kategoorias antakse välja kaks auhinda, I koht ja II koht. Valiku teeb komisjon, kelle hulka kuuluvad lisaks MTÜ Lääne-Eesti Turism juhatusele ja maakondlikele turismikatusorganisatsioonidele ka erialaliidud nagu Eesti Maaturism, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Turismifirmade Liit, Eesti Spaaliit, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskus ja regiooni maavalitsused.

Võitjad kuulutatakse välja ja auhinnad antakse üle 26-27 novembril Lääne-Eesti Turismi III aastakonverentsil Hiiumaal Kärdlas.

2013

Turismitegu

  • I koht Kärdla Kohvikutepäev
  • II koht Tall Ships Races Cruise-in-Company Saaremaa

Turismiarendaja

  • I koht A2 Racing MTÜ ehk auto24ring
  • II koht Orjaku sadama ala arendamine

2012

Turismitegu

  • Pärnu Jääfestival ja Haapsalus toimuv Joogafestival

Turismiarendaja

  • Väinamere Liinid OÜ ja OÜ Matkavekka Eesti
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Andres
9 aastat tagasi

Hull Anne oleks ikka peapreemia vääriline…-teeb häält ja sõimab keda iganes…
ikka kümneid turiste on see suvi saanuud närvishoki kui Anne neid kilekotiga vehkides taga ajab ja lõugab!!!
Hull Anne nr.1

Kindasti
9 aastat tagasi

…on eelnevad tegijad tublid. Aga mina valiks kindlasti parimaks linnarongi- seal oli pidev järjekord…