Sukles, Luik ja Mäesalu pürivad riigikokku

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Läänemaalt pürivad riigikokku reformierakondlased Urmas Sukles, Lauri Luik ja Innar Mäesalu.

„Jah, tunnen, et on aeg,“ kinnitas Sukles kandideerimist. Ta lisas, et aeg on keeruline, aga tal on kogemusi nii omavalitsusest kui ka eraettevõtlusest.

„Kui rahvas mind valib, olen valmis minema,” ütles Sukles. „Kui ei vali – ka Haapsalus on palju tööd teha ja ees ootavad huvitavad asjad.”

Sukles ei ole varem riigikokku kandideerinud.

Täna algasid Reformierakonnas sisevalimised. Lääne–Eestist on üles seatud kümme kandidaati, neist kolm Läänemaalt. Teise vooru pääseb kaheksa enim hääli saanud inimest.

Tänasest algas sedelitega hääletus, 10.-13. novembrini hääletatakse neti teel. Teine voor, kus selgub nimekirja järjestus, kestab 8.-18. detsembrini. Nimekirja kinnitab üldkogu 10. jaanuaril, selgitas sisevalimiste korda Läänemaa arendusjuht Tõnu Parbus.

Saare-, Lääne- ja Hiiumaalt kandideerivad esimeses voorus Kalle Laanet, Lauri Luik, Kairi Uustulnd , Tarmo Mänd, Urmas Sukles, Koit Kelder, Innar Mäesalu, Andres Tinno, Jüri Kuusk ja Riho Rahuoja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pook
9 aastat tagasi

Valige Pook linnapeaks ja teie mured on kohe kadunud! Kehtestan kohemaid ööpäevase alkoholi müügi ja saate õlut, veini, viina ja muud head kraami 24/7 maitsta.

Juhtkiri: Valimiste tuleproov | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Linnapeast tühjaks jääv tool avab eeloleval kevadel poliitilise tähelennutee mõnele noorele reformierakondlasele. Uue linnapea ülesanne ei saa olema kerge, sest maakond voolab elanikest tühjaks ja vajab hädasti uusi suuri investeeringuid ettevõtluse taaselustamiseks. Esmalt tuleb aga Suklesel läbi teha valimiste tuleproov. […]

äkki
9 aastat tagasi

Parbus mõisavalitsejaks, Parbus ministriks, Parbus kuningaks.

...
9 aastat tagasi

No jätke ikka, tegu pole ju naljanurgaga. Millisest Saareväljast te räägite? Sukles pole riigikokku pääsenud, ega vast pääse ka, siis pole siin mõtet naljanumbreid välja pakkuda.

Nägija
9 aastat tagasi
Reply to  ...

Aga Sukles ju linnapeaks ei jää ju enam. Lihtsalt, ei soovita teda enam.

Tont.
9 aastat tagasi

Ega nurga tagant nuga anda julgust ei nõua nagu ka anonüümselt sõimamine.Eks valimised ikka näita,kas keegi neid toetab. Aga mind paneb imestama,et Saareväli linnapeaks loodab saada ja Sukles laseb end eest ära saata….

mnjah
9 aastat tagasi
Reply to  Tont.

võib kõike uskuda,aga seda et Saareväli linnapea kohta himustab,seda küll mitte

olles oksendamise lõpetanud
9 aastat tagasi

Luik- milleks uuesti? äkki prooviks seda va lihtsureliku elu ka natuke. Annaks natuke elukogemust ja reaalsustaju ka vennikesele…palk tuleb välja teenida!. Sukles- las läheb ja puhkab. Saab Haapsalu temast ka ehk puhata ja natukene vahepeal areneda. Mehel püsikulud suured….riik katab kulud. Mäesalu tõestas ennast hiljuti. Mingit kohalikku patriotismi mehel pole. Kui vaja käib kõrvade peal ja samal ajal mängib lõõtsa, et ainult pööbel õnnelik oleks. Meenutab Suure Neemet…..kadund hing. Sellised meie poliitikud kahjuks on. Hääletada polegi nagu kellegi poolt. On sitt ja veel sitem valik. Kõik hääletama!

ummamuudu
9 aastat tagasi

Haapsalu mehed on vist “sedapsi”- kõik oksendavad. Kui ma oma viimast last kandsin, oli mul sama jama. Aga hapukurk tegi südame tahedaks.

Parandus
9 aastat tagasi

Mida Sukles riigikogus tegema hakaks? Andku ikka kainelt endale aru, et sinna pürgimisel peaks ka midagi ajusopis olema.

Nägija
9 aastat tagasi
Reply to  Parandus

Palka saama ja info ning raha sahmerdama isiklikuks ettevõtluseks

Kass
9 aastat tagasi

Pätid põgenevad, sest enam pole siin pähkleid, mida kõrvale panna …

Andres
9 aastat tagasi

Rotid põgenevad uppuvalt laevalt…

Andres
9 aastat tagasi

Luik,Haug ja Vähk pürivad riigikokku…