Laste Teatejooks kogus liikumisvõime kaotanud laste raviks 2500 eurot

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Teatejooksu annetusrahaAnnetuse üleandmine Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses. Foto: Veiko Võrklaev

Üle-eestilise laste Teatejooksu korraldajad andsid Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele üle 7-aastase Astridi, 14-aastase Gerry ja teiste liikumisvõime kaotanud laste raviks kogutud annetused, mis tänavu ulatusid 2500 euroni.

Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase avaldas tänu kõigile, kes eesmärgile kaasa aitasid. „Suured tänud tuhandetele lastele, kes heategevuse nimel maikuus jooksma tulid, ning kõigile lahketele annetajatele, kes haarasid toru ja annetasid numbrile 900 7777 helistades 7 eurot, paljud teist lausa mitu korda. Tänu teile saavad Astrid, Gerry ja teised liikumisvõime kaotanud lapsed Haapsalus täiendavat teraapiat, mis nende taastusraviks ja arenguks on väga vajalik,“ lausus Pallase.

Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kolmeks: üks osa 7-aastase Astridi, teine osa 14-aastase Gerry ning kolmas osa teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses.

Astridil on kaasasündinud aju arenguhäire ja seljaajusong. Kuigi sündides anti talle elulootust vaid mõneks päevaks, liigub rõõmsameelne Astrid täna iseseisvalt ratastooliga, kasutab seisulauda ja astub raami toel ise samme.

Enneaegsena sündinud Gerry’l tekkis hapnikupuuduse tõttu ajukahjustus – tal on laste tserebraalparalüüs. Pärast rasket operatsiooni ning pikka taastusravi sai Gerry hakata liikuma kahe harkkepi toel, kuid Teatejooksust kogutavate annetuste abil soovib energiline ja naerusuine poiss hakata kasutama erinevaid innovaatilisi kõnnitreeningu võimalusi, et jõuda lähemale oma unistusele liikuda ühel päeval ainult ühe harkkepiga.

Astridi ja Gerry lugusid saab lugeda Teatejooksu kodulehel.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi HNRK-s saab toetada annetusega, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Mullu koguti Teatejooksuga 2000 eurot, mille toel suutis HNRK pakkuda toona toetatud 6-aastasele Erikule, 12-aastasele Artjomile ja teistele lastele lisaks Haigekassa finantseeritud ravile lisavõimalusi vastavalt nende vajadustele. Toetussummade populaarseim kasutusviis on vajalike abivahendite omaosaluse katmine.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Laste heategevussündmusel osales tänavu 9400 last korraga 20 Eesti paigas.

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting.

Teatejooksu suurtoetajad on Kultuuriministeerium, Tallinna Sadam ja Kalev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments