Piirivalve jälgib pingsalt rannikumerd Saare- ja Hiiumaa lähedal

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

observation

Rootsi kaitseväe poolt avalikustatud foto, kuhu jäi pühapäeva hommikul tundmatu alus Stockholmi saarestikus. Tundmatu objekt on väike valge laik silmapiiril, kasetüvest vasakul. Foto. Rootsi kaitsejõud

Eesti politsei- ja piirivalveamet on võtnud Läänemere Saare- ja Hiiumaa rannikumere kõrgendatud tähelepanu alla, et leida sealt ebaharilikku liikumist, teatas Eesti Rahvusringhääling.

Politsei-ja piirivalveameti peadirektori asetäitja teabehalduse ja menetluse alal Priit Pärkna ütles "Aktuaalsele kaamerale", et piirivalve jagas infot suhtles partneritega Rootsist, Soomest ja Lätist. Pärkna sõnul hoitkase silma peal merel toimuval, kuid ilmselgelt pööratakse rohkem tähelepanu Hiiumaa ja Saaremaa külje all toimuva suhtes.

"Praegu ei ole meil midagi ebaharilikku silma jäänud. Ilmselgelt on meil samamoodi laevavõimekus seal olemas, et kui midagi on, siis oleme valmis reageerima," lisas ta.

Rootsi kaitsevägi otsib mitmendat päeva tundmatut alust, mida nähti reedel Stockholmi saarestikus. Veealuse tegevuse kohta Stockholmis on saadud kolm usutavat tähelepanekut. "See võib olla allveelaev, miniallveelaev või sukeldujad veealuses transpordilaevas," ütles Rootsi relvajõudude kontradmiral Anders Grenstad pühapäeval pressikonverentsil.

Rootsi kaitseväe esindajad ei ole kommenteerinud väiteid, et otsitaval alusel oleks ühendus Läänemerel oleva tankeriga, mis on piirkonnas viibinud juba kolmapäevast alates. Venemaa kaitseministeeriumi teatel pole mingeid õnnetusi nende alustega kuskil juhtunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kratt
9 aastat tagasi

UFI see on UFI ja magage rahulikult