Gripi ja viirusnakkuste hooaeg on alanud tavapäraselt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Oktoobris alanud gripi ja teiste ülemiste hingamisteede viirusnakkuste hooaja esimestel nädalatel ei ole haigestumise intensiivsus ületanud hooaja algusele iseloomulikke näitajaid.

Oktoobri esimesel nädalal pöördus arstide poole 3822 haigestunut ja nädal hiljem 3236 haigestunut, teatas terviseamet. Vanusrühmade järgi haigestuvad enim kuni nelja-aastased lapsed. Maakondade lõikes nakatunute arvu osas suuri erinevusi ei ole.

Kuigi gripihooaeg on haigestunute arvu osas alanud tavapäraselt, on haiglate andmetel kinnitatud juba kaks A-grippi haigestumist 65-aastaste ja vanemate inimeste seas. Eelmise hooaja esimesed grippi haigestumised said laboratoorse kinnituse alles detsembri lõpus.

Parima kaitse gripi vastu annab vaktsineerimine. Kindlasti peaksid vaktsineerimise võimalusele mõtlema kõik vanemaealised ja krooniliste haigustega või muul põhjusel gripi suhtes riskirühmadesse kuuluvad inimesed. Vaktsineerida saab oma perearsti juures.

Grippi haigestuvad enam lapsed, kuid haiglaravi vajavad just vanemealised. Eelmise hooaja hospitaliseerimise sageduse näitajad kinnitasid, et vanemaealiste haigestunute seas oli hospitaliseerimine 23 korda kõrgem laste hospitaliseerimise sagedusest.

Terviseamet palub perearstidel pöörata erilist tähelepanu vanemealistele patsientidele ja võtta neilt haigestumise korral kindlasti ka gripiviiruse proovid.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli Euroopa Liidus grippi haigestumise intensiivsus kõikjal hooaja algusele omaselt madalal tasemel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments