Sotsiaalmajas oli tulekahjuõppus

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Teisipäeva pärastlõunal üürgas sotsiaalmajas tulekahjusireen ja kõik majas viibinud inimesed pidid varuväljapääsude kaudu õue minema.

„Eelmisel nädalal oli teoreetiline loeng, nüüd tuleb praktiline harjutus,” ütles Haapsalu komando operatiivkorrapidaja Risto Roomet enne õppust. „Vaatame, mis juhtuma hakkab ja mis probleemid ilmnevad. Pärast arutame koos läbi.”

Tegemist ei olnud ootamatu õppusega, kõik majas teadsid, et kella 15 paiku „tekib” allkorrusele tulekolle ja majja paigutatud uus automaatne tulekahjusignalisatsioon hakkab tööle.

Majas on palju asutusi ja kollektiive, sh muusikakool. Igal asutusel on oma evakuatsioonitee. Roometi sõnul on tavaline, et tulekahju korral tahetakse kõigepeal kasutada harjumuspärast väljapääsu, aga inimesed peavad teadma, et majas on ka teisi väljapääse.

„Helistage kindlasti 112 ka siis, kui olete kas või kümnes ja ärge kunagi mõelge, et keegi juba helistas,” pani Roomet töötajaile südamele. „Äkki on teil midagi niisugust öelda, mida teistel polnud.”

Juhul, kui koridoris on juba paks suits, soovitas Roomet kabinetiukse kinni panna ja tuppa jääda. Kardinad tõmmata eest ära ja kuni toas on õhku hingata, akent mitte avada. Jääda akna juurde ja koputada aknale, et päästjad näeksid.

„Kui olemine läheb juba võimatuks, alles siis tehke aken lahti, aga siis peate arvestama, et tuli hakkab kõvemini põlema,” kõneles Roomet.

„Alguseks hea, aga harjutada on veel vaja,֊” hindas Roomet õppuse tulemust. „Õppusi tuleks tihedamini teha, et inimesed harjuksid õigesti käituma.”

Fotod: Arvo Tarmula

sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (1) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (2) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (3) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (4) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (5) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (6) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (7) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (8) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (9) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (10) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (11) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (12) sotsiaalmaja päästeõppus arvo tarmula (13)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments