Taebla lasteaia põleng sai alguse lahtisest tulest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

IMG_2139Foto: Päästeamet

Taebla lasteaia põleng sai esialgseil andmeil alguse lahtisest tulest, täpsemate asjaolude selgitamiseks algatati kriminaalmenetlus.

Eile käisid põlengupaigas päästeameti menetlejad, samuti politseiuurijad.

Haapsalu kriminaaltalituse juht Andrei Taratuhin ütles eile enne kella nelja Lääne Elule, et õnnetuspaigast pole veel tagasi jõutud, aga kui koostöös päästeametiga leitakse viiteid kuriteole, siis algatatakse kriminaalmenetlus.

Mõni minut pärast seda teatas päästeameti Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais, et õnnetuse täpsemate asjaolude selgitamiseks algatati kriminaalmenetlus.

Lasteaias endas käis eile üsna tavapärane töö. Eilseks oli kavas küll väljasõppe päev Nõval, kuid pärastlõunaks olid lapsed juba lasteaias tagasi.

20 last puudus lasteaiast, kuid kas just tulekahju pärast, pole teada, ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Üldse on lasteaia nimekirjas 60 last.

Lasteaeda koristas nädalavahetusel koristusfirma, abistasid ka lasteaia töötajad.

Mikk Lõhmus soovitas siiski võimaluse korral vanemail lapsed mõneks päevaks koju jätta, kuni olud normaliseeruvad.

„Kellel kojujätmise võimalust ei ole, siis lasteaed töötab. Kaks rühmaruumi, köök ja koridor on puhtad. Põlemise haisu on veel sees, kuigi tuulutasime,” ütles Lõhmus.

Eile käisid õnnetuspaigas kahju hindamas ka kindlustusfirmad. Kahju suurus ei olnud eile Lõhmuse sõnul veel teada.

Kõige rohkem sai kannatada see osa majast, kus käis remont ja kus lapsi ei olnud, st lasteaia ehituses oleva tiiva tagumine osa, vana pesuruum ja paar ümbritsevat ruumi.

„Tahma on seintel palju. Rühmaruumid on korras, aga koridor on õudne. Tahm voolas mööda seinu alla,” kirjeldas Mikk Lõhmus talle esialgu avanenud vaatepilti.

Lääne päästekeskus sai Taebla lasteaia tulekahjust teate reede õhtul kell 22.30. Põles lasteaia ehitusjärgus oleva hoone tiivas üks ruum. Tulekahjust teatas kohalik elanik, kes märkas koduaknast suitsu.

Mikk Lõhmus ise sai tulekahjust teada, kui märkas samuti koduaknast tuletõrjeautot mööda sõitmas, ja läks ka kohe õnnetuspaika.

Lõhmus suitsu ei märganud. „Õhtu oli vihmane, pime ja tuuline, tuul puhus suitsu teisele poole põllu peale,” kirjeldas Lõhmus õnnetuse õhtut.

Kõige tõenäolisemaks põlengupõhjuseks pidas Lõhmus esialgu elektrisüsteemi riket.

Lasteaia ehitus pidi lõppema oktoobri esimestel nädalatel, tulekahju ei tohiks seda tähtaega kuigi palju mõjutada, ütles Lõhmus.

Lõhmuse sõnul oli õnneasi, et tulekahju avastati õigel ajal, nii et tuli ei jõudnud laiali minna.

Maja signalisatsioon oli häires, aga kas ruumid, kus käis ehitus, olid signalisatsiooni all, Lõhmus öelda ei osanud.

Põlengu kustutasid Haapsalu ja Risti kutselised ning Palivere vabatahtlikud päästjad. Kokku oli kohal viis autot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
jjj
9 aastat tagasi

Et ,,muud põhjust ei saanud olla,, ,arvas Mikk…Aga sai.Ei taha kedagi osatada,kuid need töömehed,kes seal maja ümber kaevasid-raske füüsiline töö muidugi-millegipärast mulle lihtsalt ei meeldinud.Ehk ma pole kõige sallivam?