0

Sotsiaaldemokraadid külastavad Läänemaad

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Neeme Suur. foto: erakogu

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmed alustavad neljapäeval visiiti Läänemaale, millele paneb laupäeval punkti külaskäik Vormsi saarele, teatasid sotsid oma pressiteates.

Saadikud külastavad Haapsalu linna, Kullamaa, Martna, Lihula, Lääne-Nigula ja Vormsi valda. „Sotsiaaldemokraatide visiit hõlmab suurt hulka maakonna jaoks olulisi haridus-, sotsiaal- ja majandusobjekte. Meie eesmärgiks on tutvuda kohapeal konkreetsete probleemidega, et arvestada neid edaspidi oma riigikogu töös,“ märkis Neeme Suur. „Tähelepanu all on puuetega laste koolitamine nii erikoolis kui tavakoolis, lastekodude rahastamine, aga ka väikekoolide tulevik ja maakoolide võrgustik tervikuna. Kohtume ka Kodukant Läänemaa ja külaseltside esindajatega, samuti ettevõtjate, põllumeeste ja jahimeestega,“ lisas Suur.

Esmakordselt külastavad sotsiaaldemokraatidest saadikud maakondliku visiidi käigus väikesaart. „Vormsil on olemas kõik ääremaa probleemid – püsiasustuse vähenemine, püsielanike vananemine ja tööpuudus koos samaaegse tööjõupuudus,“ selgitas Barbi Pilvre. Tema sõnul on Vormsil ka spetsiifilised mured ja rõõmud, näiteks ühendus mandriga ja teenuste kättesaadavus. „Probleemiks on ka saarele sisse kirjutatud ja tegelikult Vormsil elavate inimeste erinevad huvid ja nägemused. Ärihuvid ja avalikud huvid põrkuvad Vormsil viimasel ajal sageli,“ lausus Pilvre.

Suure ja Pilvre kõrval teevad Läänemaa ringsõidu kaasa Karel Rüütli, Indrek Saar, Rannar Vassiljev, Etti Kagarov, Kalev Kotkas, Kalvi Kõva ja Mart Meri. Põllumajandusminister Ivari Padar võtab osa Kullamaal toimuvast arutelust põllumeestega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz