Seadusemuudatus annaks gümnasistidele tasuta koolilõuna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lisaks põhikooli õpilastele võivad järgmisel aastal tasuta koolilõunat saama hakata ka üle 22 000 gümnaasiumiõpilase, kui riigikogu muudab põhikooli- ja gümnaasiumiseadust.

Kolmapäeval esimese lugemise läbinud valitsuse algatatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmine kindlustataks munitsipaalkoole pidavatele valdadele ja linnadele ning erakoolide pidajatele koolilõuna kulude katmiseks toetuse ka gümnaasiumiastme õpilaste osas, teatas BNS-ile riigikogu pressiteenistus.

Gümnaasiumiastme õpilasi, keda muudatus mõjutab on kokku 22 58, ehk 16 protsenti õpilaste koguarvust. Ühele leibkonnale annab muudatus kuus umbes 15 euro suuruse kokkuhoiu.

Eelnõu järgi saavad koolipidajad ehk omavalitsused ja erakoolide omanikud järgmisest aastast senisest pea kolm miljonit eurot rohkem riiklikku koolilõunatoetust. Praegu toetatakse riiklikult põhikooli ning kutsekeskhariduse õpilaste koolilõunat.

Riigikogu keskfraktsiooni aseesimehe Mailis Repsi sõnul on seadusemuudatust oodatud juba mitmeid aastaid. “Tuhandetele vaesuses elavatele Eesti noortele võib koolilõuna näol tegemist olla ainsa korraliku söögikorraga päevas. Leian, et tegemist on olulise vaesusriski vähendava teguriga,” vahendasfraktsiooni pressiesindaja Repsi öeldut.

Lisaks lasteaias ja gümnaasiumiastmes tasuta lõuna kindlustamisele on Keskerakond teinud ettepaneku kasvatada koolilõuna toetuse määr tänaselt 78 eurosendilt ühe euroni. Repsi sõnul on väiksema summaga hakkama saamine lausa omamoodi ime, mis ei saa kesta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments