15 000 inimese juhiluba kaotas kehtivuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

maanteeinfo 2014-09-24 17.32.37Ekraanipilt: Maanteeinfo e-teenindus

15 000 juhiloa omanikul on juhtimisõigust tõendav dokument aegunud või kohe aegumas, sealjuures on 3000 juhiluba kaotanud kehtivuse juba nii kaua aega tagasi, et nende omanikel tuleb juhtimisõiguse taastamiseks sooritada eksamid, vahendas Postimees.

3000 juhiluba kaotasid kehtivuse rohkem kui viis aastat tagasi ja need juhid peavad oma juhtimisõiguse taastamiseks tegema uuesti nii liiklusteooria kui ka sõidueksami.

Maanteeameti eksamiosakonna peaspetsialisti Urmas Kirsipuu sõnul on 12 000 juhiluba kaotanud oma kehtivuse vähem kui viie aasta eest ja need dokumendid saab välja vahetada maanteeameti e-keskkonnas.

Eestis hakati tänapäevaseid pangakaarti mõõtu juhilube väljastama kümme aastat tagasi ning neile eelnenud suuremamõõdulisi plastikkaarte aga kakskümmend aastat tagasi. Juhiluba kehtib üldjuhul kümme aastat.

Oma juhiloa kehtivus on võimalik kontrollida maanteeameti e-keskkonnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments