Konservatiivid: Alampalga kiire tõstmine suurendab, mitte ei vähenda inimeste vaesust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond peab Sotsiaaldemokraatide ettepanekut tõsta alampalk lähiaastatel praegusega võrreldes kahekordseks populistlikuks päevapoliitiliseks lubaduseks, millel on rängad kahjulikud tagajärjed majandusele üldisemalt ja inimeste reaalsele elatustasemele konkreetselt.

„Sotsid pole siiani aru saanud, et dekreetidega rikkust juurde luua ei saa. Alampalga järsk tõstmine toob kaasa koondamislained, väikeettevõttete sulgemislaine ja hinnaralli, mis muudab isegi neil inimestel, kel töökoht säilib, reaalse palgatõusu olematuks,“ selgitab erakonna aseesimees Martin Helme. „Lisaks toob see paratamatult kaasa ka maksutõusud, sest Eestis on väga suur osa tööjõust avalikus sektoris ja kust nende palk mujalt ikka tuleb kui maksulaekumistest. Maksukoormis on meil juba praegu üle kriitilise piiri ning kui tööjõukulu suurendatakse hüppeliselt kahaneb maksumaksjatest ettevõtete hulk veelgi. Tegemist on majanduslikus mõttes üdini kirjaoskamatu loosungiga, mis võib ju paljudele inimestele meeldida, aga mis teeb nende samade inimeste elatustaseme lühikese aja jooksul veelgi kehvemaks.“

Konservatiivne Rahvaerakond pooldab majandust kahjustavate populistlike silmamoondustrikkide asemel inimeste sissetulekute reaalset kasvatamist, selle saavutamiseks tuleb vähendada nii tööjõumakse kui käibe- ja aktsiisimakse, tekkiva maksulaekumise puudujäägi saab kompenseerida hargmaiste suurkorporatsioonide, eelkõige pankade, Eestist välja viidava raha maksustamisel tuluna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aadu
9 aastat tagasi

Vaevalt, et neil keegi palka saab. Vaene erakond, igal mehel vaid oma rahakott.

ajo
9 aastat tagasi

EKRE on vallutanud Lääne Elu kommentaariumi. Muud ei kuulegi kui Linnamäe kontori palgaliste emissaride loba.

kodanik
9 aastat tagasi

Mis on 800 eurot viie aasta pärast,see on sama mis 400 eurot täna! Ei ole vaja lasta end numbrites peibutada…800 eurot on täna palk,mille peaks iga töötav kodanik vähemalt kätte saama. Võiks selgitada,kuhu me praegu oleme oma näruste palganumbritega jõudnud?

Selle
9 aastat tagasi

…..loo autoriga olen sama meelt -käsukorras raha juurde ei teki…..