5

Augustis registreeriti 1246 sündi

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna andmeil registreeriti augustis Eesti perekonnaseisuasutustes 1246 sündi, neist 637 poisslast ja 609 tütarlast.

Kaksikuid registreeriti 23 paari, neist 12 paari poisse, 5 paari tüdrukuid ja 6 segapaari.

Tallinnas registreeriti 455 sündi, Harjumaal 150, Hiiumaal 4, Ida-Virumaal 108, Jõgevamaal 19, Järvamaal 31, Läänemaal 12, Lääne-Virumaal 48, Põlvamaal 17, Pärnumaal 71, Raplamaal 29, Saaremaal 31, Tartumaal 177, Valgamaal 30, Viljandimaal 37, Võrumaal 27 lapse sünd.

Augustis olid populaarsemad eesnimed poisslastele Daniel, Martin, Matvei, Rasmus (9), Johannes, Romet (8), Kristofer, Robin ja Oliver (7). Tüdrukutele pandi enim nimeks Sandra (9), Polina (9), Mirtel (8), Arina, Eliise, Lisandra ja Sofia (7).

Eelmisel kuul sõlmiti 1103 abielu, neist 67 notarite ja 145 vaimulike poolt. Lahutati 199 abielu, neist 18 notarite poolt. Augustis registreeriti 1180 surma.

Regionaalministri käskkirjaga anti uus nimi 54 ja maavalitsuse otsusega 151 inimesele, neist eesnimi 32, perekonnanimi 151 ning ees- ja perekonnanimi 22 inimesele. Nimevahetajate hulgas oli 140 naist ja 65 meest.

Eelmisel aastal samal ajal registreeriti 1242 sündi, 1113 surma, 1053 abielu, 264 abielulahutust ja 153 inimesele anti uus nimi.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
vanem
vanem
Laste arv rühmades on paika pandud seadusega. Koolieelsete lasteasutuste seaduses on välja toodud ,et arv sõimerühmas saab olla 14, lasteaiarühmas 20 ja liitrühmas 18. Ainult hoolekogu ettepanekul on linnavalitsusel õigus lapse arenguks vajalike tingimuste olemasolu korral suurendada laste arvu rühmas. Seega kasutab linnavalitsus julmalt ära hoolekogude usaldust ja ettepanek on vajadusel sellel aastal lasta mitte kinnitada hoolekogude poolt ülerahvastatud rühmi,siis hakkab ka lv lõpuks tööle. Aga jah, on tõesti linnas sobitusrühmasi,kus laste arv rühmas on üle 20. Kui seadus ütleb,et sobitusrühmas on laste suurim lubatud arv väiksem kui teistes rühmades,arvestades,et üks erivajadustega laps täidab kolm kohta, siis tekib küll üles… Loe rohkem »
ilus lugu
ilus lugu
vaadates läänemaa sündide arvu,siis ega ei teagi,kas nutta või rõõmustada, sest kui nüüd arvesse võtta seda,kuidas näiteks Haapsalu lasteaiarühmad on ülerahvastatud,siis peaks see olema hoopis vist “rõõmusõnum”?! Haapsalu Linnavalitsus on justkui võtnud suuna luua kunstlikult pilt sellest,kui vähe linnas ikka lapsi on,mis tooks kaasa (raha kokkuhoiu jaoks kasuliku) ühe lasteaia sulgemise. Ma ei tea,kas on linnas veel mõni rühm,kus lapsi ei oleks lubatud normist rohkem? Ei oska küll tõesti öelda,kui kasulik selline rühmade täistoppimine laste arengule on, rääkimata sellest,et linn keeldub vastu tulemast ka sobitusrühmade loomisel. Seega võiks vist öelda,et linnaametnikud on nahaalselt lükanud lapse arengu jaoks vajaliku vastutuse madalapalgaliste… Loe rohkem »
Olemas
Olemas

Ei ole kindel ,aga üks lasteaed on ju remondis ja lapsed tuleb ju ära jaotada olemasolevate pindade vahel?

aga
aga

siis järelikult ei ole ka sobitusrühma,lihtsalt linnukese jaoks ei ole vaja kirja panna,et meil on sobitusrühm,kui see rühm reaalselt ei vasta nõuetele? aga see probleem on küll alguse saanud enne remonti

vanem
vanem

No siin tulebki mängu see palju lv-le järele annad, tõenäoliselt võiks see lasteaed juba ka remonditud olla ehk valmis siis,kui neid inimlikke eksitusi ametnikud endale nii palju lubada ei saaks. Aga meil on siin Haapsalu haridusmaailmas oma pisike Hitler proua Täht,kes kohe kõik üle trambib kui midagi teisiti julged mõelda kui tema.

wpDiscuz