Lääne-Nigula eelistab sisserändel 20-40aastasi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jüri Ott. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu otsustas, et valda sisserändel on eelistatud 20-40aastased inimesed, sest valla elanikkonna vanuselise koosseisu põhjal väheneb vallas aktiivses sünnituseas (vanus 20-40) naiste arv aastaks 2025 viie protsendini.

Lääne-Nigula valla rahvastikutaaste tegevuskava algatas mullu valimisliitu Ühinenud Kogukonnad kuuluv Jüri Ott. Volikogu võttis tegevuskava vastu eelmisel neljapäeval toimunud istungil.

“Kui me võtame meie põhiseaduse, siis oleks tore, kui siin oleks rohkem eestlasi. Mitte muulasi,” ütles Ott volikogus enne tegevuskava vastuvõtmist. “Ma ei halvusta muulasi, vaid selles mõttes ütlen, et täna on Eestis niigi muulasi väga palju. Küsimus on siis selles, kas me suudame eesti kultuuri, keele ja rahva säilitada. See on see põhiteema.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hehee
4 aastat tagasi

Kui oodatakse lastega peresid, siis oleks lausa loomulik, kui koolide olemasolu samuti garanteeritakse. See “pisiasi” on aga ‘Nigula vallal teatavasti kahe silma vahele jaanud…

h.t
4 aastat tagasi

Pean aga veel aastaid tööd rabama , aga vanus juba super , parem , kuid kodumaile ma sobi siiski, sest see vahemik ole ja pole 100 % eestlane kah ja jäävad siis lapsed, lapselased teistesse kohtadesse edasi.

nonii
4 aastat tagasi

Ikka paras …… , see üks linn, üks vald ja üks saar. Seda võtame, toda ei võta. Paras mingit lolluse auhinda

Guido
4 aastat tagasi

Olen 42 ja edukas kõrgepalgaline. Selle jutu peale küll ennast maale sisse ei kirjuta.

Kaarega
4 aastat tagasi
Reply to  Guido

No just,edukas kõrgepalgaline,siis oled linna sisse kirjutatud 😘

Vello
4 aastat tagasi

Ol

Kägu
4 aastat tagasi

Väga õige suhtumine- juba praegu on vanureid piisavalt. Aga loomulikult neid ei tõrjuta ka.

to kuido
4 aastat tagasi
Reply to  Kägu

Sulle teeme erandi, kui oled valmis maale elama asuma, korralikult tööd tegema ja lapsi kasvatama- sissekirjutajaid ja õnneotsijaid Eesti tõesti enam ei vaja.

Kašpirovski
4 aastat tagasi
Reply to  to kuido

See, et räägid Eesti nimel. On nagu Jumalast antud – või on see päritud õigus ? 🙂