15

Politsei uurib seiklusspordivõistlusel juhtunud õnnetust

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eksteermsport (5) (1024x683)Foto: Arvo Tarmula

Politsei algatas väärteomenetluse, et selgitada välja, mis juhtus laupäeval Haapsalus Kuuse tänaval seiklusspordivõistluse ajal, kui üks jalgrattur sõitis otsa lapsevankrit lükanud ratastoolis emale.

„Asi on veel segane,” ütles Andrei Taratuhin Haapsalu politseijaoskonnast. „Ütlusi on võetud, inimesi on üle kuulatud.”

Kelle süül kokkupõrge toimus, ei ole veel siiski selge.

Laupäeval oli Haapsalus seiklusspordisarja võistlus, mille üks etapp tuli võistlejail läbida jalgrattaga. Kuuse tänaval kella 13 paiku juhtunud õnnetuse kohta on Lääne Elu Online’is vastukäiv teave. Ühe kommentaari kohaselt sõitis rattur pärast otsasõitu peatumatult edasi. Teine väitis, et ratturid olid kohapeal umbes viis minutit ja kui olid veendunud, et keegi viga ei saanud, sõitsid edasi. Kolmas pealtnägija kinnitab, et laps ja naine olid šokis, lapse nägu sai kriimustada, elektriratastooli juhtimispult oli viltu.

Lapsevankrit enda ees lükanud naine ütles Lääne Elule, et tuli Uuemõisast ja pööras Olerexi tankla kaudu Kastani tänavale. Üle Kastani tänava paremale teepoolele ta ei jõudnud veel minnagi, kui nägi rattureid vastu tulemas. Edasist mäletab ta ähmaselt. Ainus mõte oli, et ta peab lapsevankrist kõvasti kinni hoidma.

Osa rattureid sõitis ratastoolist ja lapsevankrist mööda, aga üks rattur põrkas vastu lapsevankrit ja kukkus siis koos rattaga põõsasse.

Naine mäletab, et kaks meest jäid kohapeale, korjasid üles ja andsid naisele kokkupõrkes maha kukkunud vankrijupid; vaatasid, et laps on terve, ja sõitsid siis edasi.

Hiljem, kui jalgrattur oli politseis käinud, helistas ta naisele, palus vabandust ja lubas tasuda vajadusel nii vankri kui ka ratastooli parandamise kulu.

Seda juttu kinnitas ka Sten-Eric Uibo võistlust korraldanud MTÜst Seiklusklubi Xdream. Tema sõnul sõitis kuuene ratturite grupp õigel teepoolel, aga neile vastu tulnud ratastool oli valel pool. Et ratastool on mootoriga, pidanuks ta sõitma paremal teepoolel, mitte vasakul.

Uibo sõnul sõitsid teised ratturid ratastoolist ja lapsevankrist kahelt poolt mööda, aga üks rattur ei märganud vastu tulevat naist.

Naine pani imeks, et rattur teda ei märganud, sest ta kandis erkoranži vesti. Ta möönis aga, et ei tea, kui palju ta lapsevankri tagant välja paistab.

„Nüüd olen veel ettevaatlikum kui enne,” ütles naine. Laps tema sõnul muud viga ei saanud kui ehmatuse ja pisut kriimustada saanud nina.

„Õnnelik õnnetus,” ütles Uibo. „Ratastool läheb hooldusse, võistkond lubas kahju hüvitada.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Haapsallane
Haapsallane

Juba võistluspäeva hommikul tekkis mul küsimus, et kes on võistluste korraldaja ja kes peaks vastutama liiklukorralduse eest? Kogu see korraldamatus oli kohutav sellel päeval,ratturid olid sõidutee peal ja putitasid oma sõidukeid,tänavad olid parkinud sõidukite tõttu mitmel pool läbimatud ja ratturid omakorda ei vaevunudki eest ära astuma. Tahaksin väga teada kelle tegemata töö see ikkagi oli kas Linnavalitsuse või võistluste korraldaja ??

Napib
Napib

Tagantjärele tarkus on ka tarkus. Parem oleks kindlasti ettenägemisvõime korraldajate poolt. Tundub, et jutt on sellest ema Annikast, kellest Ekspress kirjutas. Eks emagi möönis , et ei tea, kui palju ta lapsevankri tagant välja paistab. Ratturid tulevad ju teadmisega, et rada on vaba. Meeldiv oli lugeda, et rattur võttis ühendust kannatusse sattunud emaga, pakkudes omapooolset abi.

Kui oleks, siis poleks… seda ju ei tea hetkel. Aga teame, et see koht vajab ülevaatamist. Jah, õnnelik õnnetus.

Jürka
Jürka

Näed nüüd Ülla! Ettepanekuid tuleb kut “Vändrast saelaudu”. Haapsalu on kuulus oma taastusravi poolest aga kuidas ratastooliga liikujad Haapsalus toime tulevad, pole poolt sõnagi, uued kergliiklusteed ja eks see õnnetuski oleks olemata kui Kuuse tn oleks kergliiklustee olnud.

Kergliiklustee Kuuse tänavale
Kergliiklustee Kuuse tänavale

Juba siis, kui Hps-u Lastekodule uusi peremaju ehitati, oleks linnavalitsejad võinud mõelda kergliiklusteele Kastani-Kuuse-Alexela suunas. Haapsalu on ja jääb ratastooli linnaks. Miks need kitsukesed tänavad peavad nii liistakad olema, mida väga paljud noored/lapsed/emad lastevankritega/ratastoolis inimesed kasutavad? Linna arengukavas on suur auk-küsimus – kerliiklusteede nappus. Haapsalu linnas võiks olla rohkem kergliiklusradu.

qw
qw

Kui ajakirjanik ei oleks niisugust viga teinud, püsiks lugejate tähelepanu õnnetusel. Nüüd, nagu näha, tanklal

En.
En.

Pole vahet, mis nimi on tanklal. Kontekstist selgub, et jutt käib Randsalu oja Haapsalu-poolsel kaldal asuvast automaattanklast, mille üks väljapääs viibTallinna mnt-le, teine aga Kuuse tänavale, suunaga Kastani poe poole.

kohalik
kohalik

Kus asub Olerex.i tankla Haapsalus?

junn
junn

olereks või aleksela, peamine, et hind madal olex.

too
too

ikka Alexela

.
.

Tln mnt ääres nurga peal

wpDiscuz