Aivar Riisalu Keskerakonnast lahkumisest: põhjuseks oli tagasiside valijatelt

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Riisalu

Aivar Riisalu. Foto: Arvo Tarmula.

Aivar Riisalu otsus Keskerakonnast välja astuda ja IRLiga liituda tähendab seda, et Keskerakond jäi ilma oma Läänemaa piirkonna juhist.

Riisalu sõnul oli otsuse põhjuseks tagasiside valijatelt, kes ütlesid, et ei saa teda enam valida, kuna nad ei jaga väärtusi, mida esindab Keskerakond. „Ega see otsus ei olnud lihtne. Olen olnud Keskerakonnas 18 aastat. Olin väga vastiku valiku ees, aga ma otsustasin lõpuks seda siiski teha,“ ütles Riisalu.

„Mul on Keskerakonnale ainult üks etteheide. Kui saime Euroopa parlamendi valimiste tulemused teada, siis me ei istunud laua taha maha ja analüüsinud, miks nii juhtus. See häälte struktuur oli ju natuke naljakas. See pani minu jaoks lambi põlema, sest tunnistame ausalt ja otse, taaskord ei ole mul kellegile teisele midagi ette heita, aga iseenda 1000 ja natuke peale häält üle Eesti oli ikka väga vähe. Otsustasingi hakkata siis uurima neid põhjuseid, miks see nii oli“ lausus Riisalu.

„Rääkisin ka Läänemaa inimestega, kus mul on ju väga selge ajalooline side. Sealt hakkaski kooruma. Ma natuke laiendasin seda piirkonda. Läksin ka Harjumaale ja Raplamaale, kus mul on palju sugulasi ja minu tublisid kaitseliitlasi,“ ütles Riisalu selle kohta, kellelt ta tagasisidet sai.

„Nendest kohtumistest tulenevalt otsustasingi, et ma isiklikult ei saa enam jätkata, aga tervikuna on Keskerakond Eesti poliitikas oluline,“ lausus Riisalu.

„Olen endiselt sellel meelel, et Keskerakond on Eesti suurim erakond ja sellel on selge koht Eesti poliitikas. Ta kannab kindlalt selgeid väärtusi ja võitleb vähemkindlustatud ja muukeelsete inimeste õiguste eest tublilt,“ ütles Riisalu, kelle sõnul tal Keskerakonna vastu mingit isiklikku vimma ei ole.

Riisalu sõnul on põhjused, miks ta IRLi kasuks otsustas, julgeoleku- ja majanduspoliitika. „IRLi majanduspoliitikas on toimunud minu jaoks viimasel ajal positiivne muutus. Pigem võiks täna öelda, et IRL kipub nihkuma paremtsentristlikuks parteiks, mis mulle sobib,“ lausus Riisalu.

Riisalu ütles Lääne Elule, et ei tea veel, millises ringkonnas ta järgmistel riigikogu valimistel kandideerida võib.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kahjuks
9 aastat tagasi

ajab riisalu nagu ikka ajuvaba juttu.Kes siis oleks pidanud analüüsima peale EU valimisi,kui mitte Riisalu ise,kes on 18 aastat kesik ja nn.riigikogu liige.kui oli kasulik,siis vahtis savisaarele suhu ja vastu ei julgenud midagi öelda.Isamaast olen alati lugu pidanud,olgugi,et ka seal on pidevalt apsakaid,aga hetkel on tunne,et isamaa läheb sellist teed mööda,nagu kunagi mingil kongressil,kui vana jõgeva maavanem kokk tassis tallinnasse pundi kriminaalseid venelasi peipsi äärest,et mingit hääletust võita,tundub,et ka seekord isamaa võtab kõik vastu ja tõmbab sellega endale ämbri kaela

mailis
9 aastat tagasi

Õige valik, sest Sa oled peaga mees ja kes meil ikka isamaalisust enam hoiab, kui IRL (Respublika poisid tõid sinna küll segadust)

mailisele
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

kas IRL hoiab meil isamaalisust? Tead mõnd hoidjat nimepidi nimetada?

Mart
9 aastat tagasi

Huvitav oleks kuulda, kas Karilaid luuraja röövimise ka heaks kiidab?

kodanik
9 aastat tagasi

huvitav, et jooksikuid ei sallita kuskil. kirjutamata reegel, mille vastu ka venelased just eksisid. nüüd siis ka aivar.

olaf
9 aastat tagasi

Nii, et plekk küljes. Luurele temaga ei läheks.

tt
9 aastat tagasi

Ülejooksik e. reetur. Aus oleks lahkuda Riigikogust, lasta asemele tulla asendusliige ja püüda oma nn uue maailmavaatega saada Riigikokku järgmistel valimistel.

Valdo
9 aastat tagasi

Astus ühest ämbrist teise.
Edu soovides.

kodanik
9 aastat tagasi

Venemaa-armastusega on Kesk selgelt üle piiri läind. Kohalik Kariaid ka samas kambas.

koerajuht
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

naabritega tuleb rahus ja armastuses elada, aga mitte nende peal oma pe..se läinud elu välja elada ja oma kurja koera neile pidevalt peale ässitada

Kätlin
9 aastat tagasi

Kas Keskerakond Meie mehe arvates enam ei olegi paremtsentristlik partei, et lahkuma pidi?

abc
9 aastat tagasi
Reply to  Kätlin

Kui lugeda prooviksid, siis saad isegi aru, et probleem ei ole parem-vasak skaalas, vaid selles, et tegemist on kohaliku “regioonide parteiga”.

maamees
9 aastat tagasi

Nagu näha , ongi poliitikute käitumine igal ajal ühesugune. Kui on endale kasulik-tuleb parteid vahetada. Edu talle !