Kolme lapsega pere kolib Soomest Haapsallu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Soomest haapsallu elamaPostimees, 8. september. Repro: Urmas Lauri

Igaüks teab kedagi, kes on kolinud Eestist Soome, nii et lahkujad pole üldse uudis. Naasjad samas ületavad vähemalt tuttavate ringis uudisekünnise. Nii on ka Pilleriin Tähe (28) ja Andro Sõbra (34) teadet, et nad tulevad koju tagasi, levitatud sõprade-tuttavate, aga ka võõraste seas ilusa uudisena, kirjutab Anneli Ammas Postimehes.

Kuigi Androl on head soomlastest töökaaslased ja Pilleriin on tutvunud lastega mängutoas või lasteaias käies soomlannadest emadega, tunnistavad nad, et sõbrad (vallalised või lasteta) on Soomes ikka teised eestlased. Eestisse jäänud sõpradega on suhtlus harvaks jäänud.

See ongi peamine põhjus, miks Andro ja Pilleriin on otsustanud kodumaale tagasi tulla.

Kui Pilleriinile Haapsalus ootamatult tööd pakuti, oli selge, et ei oodata veel aastat, et siis, enne vanema tütre Laura kooliminekut Eestisse tagasi kolida. .

Otsuse luua oma püsiv kodu Haapsallu olid Pilleriin ja Andro langetanud juba varem. Nad kumbki pole sellest mereäärsest väikelinnast pärit, aga kui Pilleriini ema viis-kuus aastat tagasi Haapsallu kolis ja noored seal külas käisid, tundsid nad, et see on linn, kus nad tahaksid lastega oma majas elada. Tänu suhtlusvõrgustikku postitatud abipalvele leidsid nad endale sinna kiiresti neljatoalise korteri, kuhu oma viieliikmelise perega alustuseks kolida.

Kui Andro oma pere septembri lõpus Haapsallu kolib, jääb ta ise veel paariks kuuks Soome tööle – tema ei ole veel Eestis tööd leidnud. Aga ta on juba mõelnud, et lisaks tööle, mille ta loodab Haapsalus või äärmisel juhul mujal Eestis leida, tahab ta hakata Haapsalu lastele oma meelisala saalihokit õpetama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lugeja2
9 aastat tagasi

Kas te kibestunud ja õelad inimesed selle peale ei ole kunagi tulnud, et leidub ka selliseid inimesi, kes oma hariduse, kvalifikatsiooni ja oskustega ise endale töö suudavad leida, ilma onupojapoliitikat kasutamata? Jaaa, Teile võib see uskumatuna tunda, kuid sellised inimesed tõepoolest eksisteerivad ka siin – meie väikeses armsas Eestis 🙂

lugeja
9 aastat tagasi

Kodanikule- nõme ja harimatu inimene oled kui ei leia muud võimalust oma kibestumist välja elada. Kasuta selleks vähemalt õiget kohta ja ütle inimesele otse kui sul midagi öelda on. Vale artikli valisid, kus oma arvamust avaldada.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Ole rahulik, Täht on kuulnud enne otse ja kuuleb ka edaspidi ja kui tema on inimeste ees oma jalgu trampinud ja ähvardanud,siis ärgu lootkugi teistsugust lähenemist, hakaku tööle parem mitte ärgu persestagu ainult toolil. Ja kui tema otsused ei puuduta vaid seda,mis tema kodus nelja seina vahel toimub,siis saavad need otsused ka avaliku kaja! Ta ei saa elada linnavalitsuses oma elu ja tegutseda ennekõike enda huvidest ja lähtuvalt sellest,kes või mis talle meeldib!

kodanik 2
9 aastat tagasi

Nõme on teha uudist sellest. Lihtsalt nõme!

mis siis
9 aastat tagasi

Eestis ongi hea elada ja eriti siis,kui oled jõukas,terve või on kuskil mingi onu,kes hea töökoha leiab…..Ja nii see kahjuks on ja pole vaja pead liiva alla peita ja ilusat nägu teha.Jääd haigeks,kas ootad kolm kuud järjekorras või maksad suurt raha eraarstile,jääd töötuks,pole kellegi asi,mis sinust saab.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  mis siis

Ütleme nii,et Tähe-muti paturegister on oma nahaalsuse ja vigade tõttu nii suureks läinud,et nüüd saab vaeseke kellegi armust vaid kabinetis tooli all istuda,sest järgmine jama võib kergelt öeldes kinga saamist tähendada. Aga mis tal sellest,tooli all tiksub raha samamoodi tasku kui tooli peal istudes. Nüüd mõtles,et tegi linnale heateo kui oma suguvõsa siia kutsus.

piinlik
9 aastat tagasi

…kirjutab Anneli Ammast Postimehes. Õige nimi on ikka Anneli Ammas.

maamees
9 aastat tagasi

Kahju on nendest Haapsalu vingujatest, kes ei suuda teiste kodanike positiivsust kuidagi taluda. Tulge maale ära, siin ruumi küll….

nii on
9 aastat tagasi
Reply to  maamees

Meeldivad ausad inimesed mitte sahkerdajad.
Ootamatult pakuti Haapsalus tööd ,kahju et ei kirjutata kuhu klienditeenindaja minnakse,et nii kiiresti Haapsalu peab kolima,on ju klienditeenindaja koht siin levinum,mida töötutele pakkuda on!? Aga näe, Haapsalu jaoks võõrale inimesele tullakse kohe Soome tööd pakkuma….või räägiks ehk asjadest nii nagu nad eeldatavalt on,kuhu Haapsalu haridusjuht talle omaselt võimu ja tutvusi kasutades tütrele töökkoha lõi? Ja kui Mari- Epule midagi ei meeldi,siis nagu külale nii küla vastu!

jube
9 aastat tagasi

Ühe Tähe ,nimelt Mari-Epp Tähe lahkumist Haapsalust oodatakse pikki silmi, nüüd hakkab viimane aga kogu oma suguvõsa siia kokku koguma. Ei tea,kuhu töökoht tütrele tehakse? Viimase laps on ka Haapsalus lasteaias käinud ja lausa tasuta!

ohjah
9 aastat tagasi

Läheb 200 tuleb 4+1 ja see on nüüd siis uudis 🙂 Hästi läheb.

njaa
9 aastat tagasi
Reply to  ohjah

Siin nagu pole uudis 🙂 oininnunännu tahan ka kodu varstisaab lääne elu kirjutada nää kodutu lapsega Hahahaa õelad Haapsalu elanikud