0

Väikesadamate võrgustiku väljaarendamist toetatakse 2 miljoni euroga

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Puise sadam. Foto: Arvo Tarmula

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling allkirjastas määruse, millega luuakse väikesadamate võrgustiku väljaarendamise toetus. Eesmärk on tõsta Eesti kui mereturismi sihtkoha konkurentsivõimet, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Martha-Beryl Grauberg.

Toetust saavad taotleda Eesti sadamaregistrisse kantud sadama pidajad. Ühe projekti kohta eraldatakse minimaalselt 30 000 ja maksimaalselt 200 000 eurot, finantseerimise piirmäär on kuni 70% abikõlbulikest kuludest. Kokku on meetme planeeritud eelarve 2 miljonit eurot ja väljamaksete tegemise tähtaeg oktoober 2015. Taotlusi hakkab vastu võtma Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Toetatavateks tegevusteks on väikesadama hüdrotehniliste rajatiste ehitamine ja laevasõidutee märgistamine, sildumisrajatise väljaehitamine, sadama sissesõidutee süvendamine, sadama territooriumi väljaarendamine, turvalisuse tagamine sadamas ning lisateenuste (toitlustus, veevarustus, kütuse müük jne) väljaarendamine.

Sadamaregistri andmetel on Eestis registreeritud 110 sadamat, kus väikelaevade sildumine on võimalik. Neist ligikaudu 25 vastab külalissadama nõuetele ehk pakub turistile kvaliteetset teenust. Väikesadamate võrgustiku kava järgi on plaanis aastaks 2020 selliste sadamate arvu eri programmide toel suureneda 50ni. Antud meetme raames toetatakse vähemalt kümne väikesadama arendamist.

Väikesadamate võrgustiku väljaarendamise toetust rahastatakse perioodi 2007-2013 Euroopa Liidu Regionaalarengu fondi vahenditest. Samasugune meede on kavas avada ka uuel rahastamisperioodil.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz